НА ЖИВОВойната в Украйна

Анализ на военен експерт: Русия се готви да атакува Киев. Беларус вече започна подготовката

22276

Войната в Украйна е далеч от приключване. Путин се готви за нов удар по Киев, защото това е единственият начин да накара украинското правителство да преговаря при неговите условия. И ударът ще дойде откъм Беларус. Това пише военният експерт Кирило Володимирович в профила си във Facebook.

Ето неговият анализ:

"Имаме просто тричленно уравнение. Първо се проведоха преговори между Путин и Лукашенко. Имаше гръмки думи, но нищо сензационно не беше казано на глас. Което значи, че нищо не са искали да афишират. Аз обаче не вярвам да са се срещнали просто, защото са си липсвали. Следователно имало е причина.

Второ, след срещата в Беларус започна сериозна подготовка по жп пътищата. Мащабни ремонти на разтоварващите платформи, подготовка на маневрените локомотиви и съставяне на нов график за движение, за да се организират коридори за военните влакове.

Третото е тоталната мобилизация в Русия. Не частична, защото те вземат всеки, когото хванат. Явно армията на Република Беларус или не иска да воюва, или е без шансове за успех."

"Изводът е очевиден", продължава нататък Володимирович. "Тълпата от мобилизирани ще бъде подсилена с наличната техника и изпратена в Беларус. Накратко ще има две направления на удара. Първото е към Волиния (в Северозападна Украйна - бел.ред.) с перспективата да се прекъснат основните комуникации, по които идва военната помощ от Запада. Второто, разбира се, е удар по Киев."

Експертът пояснява защо превземането на украинската столица е наложително, за да се осъществят плановете на господаря на Кремъл. "Да се превземе Киев е не само фикс идея на Путин, но е и единственият вариант да се принудят украинските власти да преговарят при условията на Русия." Според Володимирович, в Беларус вече има струпан резерв от бронирана техника, хеликоптери и самоходни огнехвъргачки. Следователно оттам ще започне масиран ракетен обстрел по местата на дислокация на ВСУ (Въоръжените сили на Украйна) и транспортните възли.

В отделна публикация във Facebook военният експерт пояснява и че модернизацията на железопътната и товаро-разтоварната инфраструктура в Беларус, както и на двете летища там - Зябровка и Лунинец, се извършва в момента от изпълнители от Русия. Според договорите тя трябва да приключи до докември. "Защо руснаците внезапно толкова се загрижиха за беларуската инфраструктура?", пита той. И отговаря - защото военните влакове и техниката ще минат оттам и ще им е много по-лесно да се движат през замръзналите блата, вместо да рискуват да затънат в тях през летните месеци.

Експертът обръща внимание и на цифрите относно планираното продоволствие за руската войска. Тя трябва да бъде хранена на територията на Беларус и отделно от това да й се осигурят сухи дажби най-малко за три дни. В декларациите за хранене на командирования контингент, пише той, преди месец е била предвидена храна за 36 000 души. След това за 38 000. След това за 41 000 души. "Знаете ли колко е командированият контингент според хранителния списък днес? 170 000 души. Тоест трябва да бъдат изхранвани 170 000 чужди войници. Какво е това, военни учения ли?", пита той. И завършва, че всеки би могъл да се досети, че изобщо няма как да става въпрос за учения.

Лукашенко се похвали с първи компютър, произведен в Беларус (ВИДЕО)

Беларуският президент Александър Лукашенко представи първия компютър, "създаден в Беларус". Това той направи на открит урок със студент...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Още от Анализи и коментари

Пример с Русия: Когато няма справедливост...
Анализ: САЩ могат да останат световен...
Какво може да доведе до мирни преговори...
Френска група за натиск: Чрез...
Politico: За ЕС Байдън е вежлива...
Колко милиарда е похарчила Русия...
Politico: ЕС започва тежка битка...
Как Путин си гарантира достатъчно...
Чешки поглед за украинската контраофанзива:...
Световна война: Русия не отстъпва,...
Украйна печели на фронта, но най-големият...
Полша изпреварва Германия като...

Последни новини