Ангелкова се срещна с новия посланик на Китай в България

2324
Ангелкова се срещна с новия посланик на Китай в България
Снимка: Министерство на туризма

Министърът на туризма Николина Ангелкова прие новоназначения извънреден и пълномощен посланик на Китай в България Н.Пр. Дун Сяодзюн и обсъди с него перспективите за двустранно сътрудничество в сектора.

За нас Китай е изключително важен и перспективен пазар, който привлича вниманието и на други балкански държави за създаване на съвместни туристически продукти за азиатската страна, посочи министър Ангелкова. Имаме намерение да работим съвместно с Вас и с представителите на китайския бизнес, за да създадем продукти, привлекателни за китайските туристи. Убедена съм, че България предизвиква интерес и като инвестиционна дестинация за китайските предприемачи, заяви още министър Ангелкова, цитирана от пресцентъра на ведомството си.

Изненадващи проверки по Черноморието

Министърът на туризма Николина Ангелкова се включи в проверка на обекти в Слънчев бряг, предлагащи екскурзии. Инспекциите се направиха ...

В разговора тя открои международния форум за инвестиции, проведен в края на месец май тази година в Слънчев бряг, където участваха представители на туристическия сектор от Китай.

Ангелкова отбеляза, че богатото ни материално и духовно наследство и разнообразният фолклор привличат интереса на китайските туристи и затова полагаме усилия страната ни да става все по-позната за тях. През 2017 г. Министерството на туризма откри първия информационен център на България в Шанхай. Две години преди това бе подписан Меморандум за разбирателство между Министерството на туризма и Китайската национална туристическа администрация. Той се изпълнява последователно и успешно, припомни министър Ангелкова. Тя сподели, че министерството подготвя откриване на още информационни центрове на България в Китай, което ще улесни сближаването на бизнеса и туристите от двете страни.

България има много предимства - изключителна природа, красиви градове и голямо гостоприемство, отбеляза посланик Дун Сяодзюн и сподели впечатленията си от градовете Карлово и Казанлък, към които китайските туристи проявяват силен интерес. Н.Пр. изрази твърдото си желание и готовност за общи инициативи, които да развият допълнително туризма между двете страни. Той благодари за пожеланията на министър Ангелкова за успешен мандат в България.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ИКОНОМИКА:

Сделките с недвижими имоти в Европа удариха 13-годишно дъно

Окончателно: Либерализацията на пазара на тока се отлага

Българският транспортен сектор изисква незабавни действия от Брюксел в отговор на загуби от над милиард лева без сухопътен Шенген

Предизборна идея на ГЕРБ мина през парламента - държавата дава 1 млрд. лв. за държавните мини

Войната в Украйна пълни джобовете на оръжейната ни промишленост: ВМЗ - Сопот с рекордни приходи

По-евтин Великден прогнозират от BILLA България

България единствена в ЕС не е въвела всички облекчения от глобалния корпоративен данък

Ще има преразглеждане на селскостопанската политика на ЕС, решиха евродепутатите

"Украинската помощ" за земеделци и животновъди: Засега има

Все по-близо до отлагане на пълната либерализация на пазара на ток

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Икономика