Асен Василев: Кой няма да посмее да подкрепи правителство на малцинството?

7250
Асен Василев: Кой няма да посмее да подкрепи правителство на малцинството?
Снимка: Ивайло Илиев/Actualno.com

"ГЕРБ, ДПС и БСП можеха да направят кабинет, но правиха партийни сметки за още едни избори, за да може ПП да се провали. ПП не се провали. Ако гражданите ни дадат мандата, съм абсолютно убеден, че ще направим правителство, както предния път. Ще предложим правителство на малцинството". Това обяви съпредседателят на "Продължаваме промяната" и бивш финансов министър Асен Василев пред "Дневник" и "Капитал".

"Ние ще зададем целите на това правителство, няма да сме втори, а първи. Хората ще са се произнесли ясно, че това е посоката, в която искат да върви България, и после искам да видя кой няма да вдигне ръчичка за това правителство", добави един от лидерите на новата коалиция ПП-ДБ.

Има как България да влезе в еврозоната и Шенген и да получи шанс за ускорено и стабилно развитие

С членството в Шенген и в еврозоната, което може да стане до година и половина, България ще завърши евроинтеграцията си и ще получи шан...

Той подчерта, че при предлагане на правителство на малцинството след 2 април, "Продължаваме промяната - Демократична България" ще разчитат на подкрепа "най-вероятно от ГЕРБ, но и от всеки, който иска България да се движи в европейска посока".

Той атакува лидера на ГЕРБ Бойко Борисов, който в предишния парламент поставяше въпроса за евроатлантическите мнозинства в Народното събрание. "Въпрос било да се разберат лидерите, казваше Борисов. Но в тази кампания се видя, че това не е вярно. ГЕРБ даже го написаха на плаката си – те искат "стабилност отново", което върви с една икономическа политика от латиноамерикански тип – малка част от хората карат "Мазерати", а голяма част са бедни и искат да емигрират в чужбина", смята Василев за политиката на ГЕРБ.

Според него ние сме единствената страна в ЕС, в която коефициентът на неравенство се вдигна драматично след влизането в Европейския съюз.

ПП-ДБ все пак няма да влизат в коалиция с ГЕРБ, "преди тази партия да бъде реформирана, което не го виждаме в скоро време – макар че животът е шарен", коментира Василев.

Кирил Петков: Главният прокурор трябва да отпадне от българската съдебна система

Съпредседателят на "Продължаваме промяната" Кирил Петков смята, че коалиция ПП-ДБ ще е първа на изборите на 2 април и ще предложи прави...

"Няма да правим компромис с пътя на развитие на страната. Без нормално работещи служби и без промяна на "Капитан Андреево" няма да влезем в Шенген. Да се приеме Планът за възстановяване и да се направи съдебна реформа – иначе няма как да привлечем чужди инвестиции. Наскоро излезе съобщение, че няма да се повдига обвинение по "Осемте джуджета", а това е рейдърска прокурорска атака срещу частен бизнес", добави бившият финансов министър.

"3-те % дефицит са ясни – трябва да има повишаване на заплати и доходи, а не да правим постни пици", коментира още Василев относно Маахстритските критерии за бюджета.

"Ако това не се случи, ще значи да направим компромис с движението на България напред. Направим ли този компромис, няма смисъл от нас в политиката", заяви той.

И посочи, че би влязъл във всяка роля в изпълнителната власт, в която е полезен. Василев не отхвърли дори възможността за поста премиер и посочи, че за Министерски съвет същото важи за Кирил Петков, Христо Иванов и за "всеки, който може да бъде полезен".

Христо Иванов: Време е България да има правителство, което може да я задвижи напред

Най-добрият шанс за трайно, стабилно и реформаторско правителство, с което България да тръгне напред, е подкрепата за обединението межд...

ОЩЕ: Асен Василев: Радев готви голяма подмяна на посланиците ни

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛИТИКА:

Борислав Цеков: Ако внесат вот на недоверие, ще нарушат Конституцията

Елена Йончева: Мигрантите ще бъдат връщани обратно

Гроздан Караджов: ГЕРБ, ДПС и ПП-ДБ искаха да покрият скандала около Нотариуса

Бойната група на НАТО у нас получи висока оценка

Нанков: Лъжа е, че настоящият регионален министър е кадър на ГЕРБ

Още една рокада в Агенция "Митници"(ВИДЕО)

Новият директор на „Митниците“: Заварих уплашени хора

Еврокомисар Илва Йохансон ни обеща конкретна дата за сухопътния Шенген

БСП ще праща доклада за "Боташ" на Европейската прокуратура (ВИДЕО)

Рюте към Главчев: Ще съдействаме пред Австрия за пълноправното ви членство в Шенген

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика