Асен Василев: Въпросът не е за лошите и добрите, а това в каква България искаме да живеем

2008
Асен Василев: Въпросът не е за лошите и добрите, а това в каква България искаме да живеем
Снимка: БГНЕС

"Всеки път, когато България е направила компромис с ценностите си, е навлизала в национална катастрофа. Компромисът е хубаво нещо, но той може да се направи, ако имаш общо виждане къде трябва да бъде страната. Нашето виждане е, че нашата държава трябва да бъде европейска". Това коментира в "Панорама" по БНТ съпредседателят на "Продължаваме промяната" Асен Василев.

"Сигурно сме направили грешки, има обаче няколко неща, които според мен ключови за начина, по който страната се развива. Направихме бюджет и две актуализации - първата в първия служебен кабинет, в който участвах, след това бюджета през януари и актуализацията през юли, които показаха, че в България може да се води нормална европейска политика за намаляване на неравенствата, за нормални доходи, без да се вдигат данъците и без бюджетен дефицит", допълни той.

Асен Василев съди Делян Добрев за 250 000 лв.

Съпредседателят на "Продължаваме промяната" Асен Василев е завел дело за клевета срещу Делян Добрев от ГЕРБ, пише Euractiv.bg, като цит...

В момента вървят много активни разговори с "Демократична България", потвърди Асен Василев. Заяви, че няма как страната да върви напред, когато едни хора са добре, а други са зле. По думите му през изминалата тежка година е видян най-големият ръст на българската индустрия, комбиниран с широка социална програма.

"Въпросът не е за лошите и добрите, а това в каква България искаме да живеем. Ние живяхме в България от латиноамерикански тип въпреки Евросъюза. И Пеканов каза, че няма съдебна реформа и справедливост, че неравенствата, откакто влязохме в ЕС, се качиха драматично, защото беше наложен политически, икономически и съдебен модел от латиноамерикански тип. Ние влязохме в политиката, защото искаме България от европейски тип", каза още той.

Според Василев парламентът е бламирал еврозоната заради закона за Зелената карта. "Видяхме и един много по-прост дебат - за това да се защитят жените в България - толкова грозен дебат аз не съм виждал в парламента - нямаше доза човещина в него", каза той.

"Българските фирми бяха подпомогнати с бюджета за ковид в първите два бюджета и с енергийните помощи в третия. Следващият пакет е подготвен, вие имате възможността да го реализирате. Могат да се направят заеми към малкия и среден бизнес на половин лихва, защото следващото нещо, което ще удари бизнеса, са високите лихви", каза още Василев.

"Засекретеният списък с военна помощ за Украйна не е нещо повече от консерви с грах"

Засекретеният списък с военна помощ, която пращаме на Украйна, "не е нещо повече от консерви с грах". Това заяви съпредседателят на "Пр...

На въпрос защо е гласувал против купуването на нови изтребители Ф-16, Асен Василев отговори, че няма как да плащаме за втората партида изтребители, без да сме получили първата. "Gemcorp е необвързващ меморандум, който е прекратен без никакви претенции към българската държава, но нека прокуратурата да си разследва", заяви отново Асен Василев.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛИТИКА:

Правителство или предсрочни избори: Габриел отива при Радев с окончателно решение

Преговорите между ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ приключиха без коментари пред медиите

Желязков: Основната ни цел е премахването и на сухопътния контрол в рамките на Шенген

Слави Трифонов: На две магарета слама не могат да разделят, но ще дойде черен лебед (ВИДЕО)

Анализатори: Спорът е за регулаторите и съдебната власт, а не за министрите

ЦИК обяви обществена поръчка за евроизборите с една особеност

ТАСС: Повечето руснаци в България гласуваха за Путин

БСП: България час по-скоро трябва да отиде на избори

"Защо Министерство на културата е дарено на корумпираните простаци от ГЕРБ?": Велислав Минеков

Преговорите завършват в следващите 24 часа, ПП-ДБ не са съгласни с имена в кабинета (ВИДЕО)

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика