НА ЖИВОВойната в Украйна

Асеновград отбеляза Деня на независимостта с концерт

1025

Николина Чакърдакова и Неврокопски танцов ансамбъл поздравиха асеновградчани по повод Денят на независимостта. Концерта беше като български празник за сърцето и душата. Всички присъстващи се забавляваха под звуците на най-обичаните песни на Николина Чакъръдкова и дъщеря й Мария Чакърдъкова, като се хванаха за ръце и извиха кръшно българско хоро на обновения площад.

Д-р Грудев от своя страна поздрави всички присъстващи: „Уважаеми съграждани, честит Ден на независимостта. Преди 114 години нашия народ намери сила, воля, кураж през гласа на княз Батенберг да обяви на всички, че ние вече сме независими. Независима държава, не васал на който и да е. Ние ставаме равни с останалите народи Царство България. На този ден страната ни отваря нова страница в своята история, превръща се в равноправна на другите европейски държави. Независимостта не ни е подарена, тя е извоювана от нашите предци“. Накрая д-р Грудев разказа накратко за предстоящите проекти, които в най-скоро време ще стартират в Асеновград при работещо правителство.

 

Резултат от „Да изчистим България за един ден“ 2022 г. в Асеновград

На 17.09.2022г. се проведе кампанията „Да изчистим България за един ден“ 2022г., която тази година беше под надслов „...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Още от Асеновград

Община Асеновград осигурява...
Асеновград с нова 9-метрова коледна...
Ремонтират тротоари в Асеновград...
Община Асеновград в готовност...
Монтирани са нови линейни отводнители...
Кметът на Асеновград изказа становище...
Община Асеновград посреща празниците...
Строи се нова детска градина в...
Започна ремонт на спортна зала...
Обновяват парка в Асеновград...
Закупиха се две нови машини за...
Рекултивация на старото сметище...

Последни новини