Асенoвград ухае на Зюмбюл – вижте цените на цветята

11482
Асенoвград ухае на Зюмбюл – вижте цените на цветята
Снимка: Actualno.com

Днес целият Асеновград ухае на аромат от Зюмбюл. А улиците са изпъстрени с разноцветни нюанси.

Традиционно, Карамфилът остава най-евтиното цвете, предлагано на 8-ми март – Международният ден на жената.

Благодаря, дами, че ви има

Осми март е. Празникът на жените в месеца на жените. Измислен празник. Комунистически празник. Защо пък жените ще имат празник, а мъжет...

Цветето се продава по 2 лева, ако е опаковано в прозрачен или цветен целофан. Докато един натурален Карамфил, без аранжировка, би могъл да бъде намерен и по 0,50 лева. Зюмбюлът, както и Лалето са следващи в класацията на цените на цветята, предлагани на цветните пазари в Асеновград на днешния празник.

В различните части на града и сумите, срещу които се предлагат растенията, не са еднакви. Зюмбюлът се продава между 1,50 лева и 2,50 лева за букетче, като достига до 3 лева - в саксия. Лалето струва на купувачите от 2 лева до 2,50 лева. От 3 лева до 5 лева може да бъде закупена в Асеновград класическата червена Роза, в зависимост дали е аранжирана в букет, или е натурална. Герберът засега е заковал цена от 3 лева, а Хризантемата - 2,50 лева за брой.

За по-изискани или големи по размер букети мъжете от Асенoвград ще трябва да се бръкнат със суми от над 20 лева. Още един вариант, с който асеновградчани могат да погалят егото на жените до себе си, а децата да честитят празника на своите майки, са саксиените цветя, кошниците с разноцветни украси, сухите или живите аранжировки и други. Стотици мъже от града вече изненадаха своите любими дами или колежките си. Пред цветарските магазини и сергии днес се извиха опашки от кавалери, дами и дори деца, желаещи да закупят най-красивото цвете. Някои се подготвиха предварително още вчера – на 7-ми март, опасявайки се, че днес ще бъде по-скъпо.

Кънчев слага токчета в подкрепа на жените, жертви на насилие

Ники Кънчев стана лице на кампанията “Извърви километър в нейните обувки”. Той се присъедини към другите популярни българи,...

Слънцето също се показва срамежливо измежду облаците, допринасяйки за усмихнатото настроение на асеновградчани. Екипът ни следеше развитието на цените на цветята през последните дни. Това, което констатирахме, е че от първия ден на месец март до днес промяна в стойностите няма.

Изключение прави само така наречената букетна Роза, чиято цена скочи с левче. От 3 лева в рамките на вчерашния ден, днес разноцветната красота се предлага на 4 лева, неопакована. Очаква се, както всяка година, така и тази, на 8-ми март част от цветарските магазини в Асеновград да работят почти до полунощ, така че позабавилите се купувачи да успеят да наваксат закъснението.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com