Атанас Михнев, ПП - София: Направихме най-важното по време на инфлацията - започнахме да увеличаваме доходите

3067
Атанас Михнев, ПП - София: Направихме най-важното по време на инфлацията - започнахме да увеличаваме доходите
Снимка: Личен архив

Предприемачът от “Продължаваме Промяната” смята, че София не е само на юг от Цариградско шосе и хората в северните квартали заслужават повече.

Г-н Михнев, с какви аргументи отново искате доверието на хората на изборите на 2 октомври?

За 7 месеца положихме първите стъпки за истинската промяна в България. Първо и най-важно: повишихме доходите - увеличихме минималната пенсия с повече, отколкото бяха увеличавани в последните 12 години. Повишихме заплатите в бюджетните сфери - на учителите, държавните служители, хората в сигурността, а още от 2023 година планираме да вдигнем минималната работна заплата на 50% от средната. Направихме детските градини безплатни в цялата страна, но тъй като в София, заради дългогодишното безхаберие на общината просто няма достатъчно места, се погрижихме да има компенсации за родителите, чиито деца не са приети. Започнахме безмилостна борба с корупцията, която е бичът на българската икономика - с чекмеджетата, с пачките, с непрозрачните ремонти на пътища, спряхме канала за отровни храни на Капитан Андреево, покровителстван от провалените политици на прехода толкова много време.

Основният аргумент е, че трябва да довършим започнатото. Да видим България като силна и независима европейска държава, в която всички хора живеят спокойно с достойни доходи.

Вярвате ли че ще успеете да съставите коалиция, която да доведе до стабилно правителство в тези трудни за Европа времена?

Вярвам в здравия разум на хората. Призовавам ги да излязат и да гласуват. Ако не го направят, тези избори ще се решат от купения и корпоративен вот. Ние искаме хората да кажат своето мнение и да ни дадат мандат да си довършим работата. Вярваме, че всички осъзнават колко е необходимо работещо правителство и парламент в този труден период. И да - вярваме,че можем да съставим правителство на промяната с подкрепата на българските граждани.

Какви са основните теми, по които ще работите като народен представител?

Те са три: повишаване на доходите, ново увеличение на пенсиите за нашите родители, по-висока минимална заплата. Безкромпромисна борба с корупцията. Като предприемач съм създал компании, които основно изнасят продукти с висока добавена стойност в чужбина. Тоест, вкарвам много и свежи пари в българската иконоика и осигурявам на служителите си добри заплати. Никога не съм давал подкуп, а напротив - привличал съм инвестиции. Ето този опит искам да предам в политиката и считам, че го направих успешно в предходното Народно събрание като спомогнах да се отворят над 300 работни места в района, за който работих.

Вие лично защо се спускате в надпреварата?

Аз имам собствен бизнес и имам избор - мога да живея добре навсякъде по света. Но нашите баби и дядовци нямат избор, децата на нашите избиратели нямат този избор. Те ще получават образованието си, пенсиите си, здравните си грижи тук - в България. Мой морален дълг като народен представител е да работя за това всички българи да имат високи доходи и добър жизнен стандарт на живот тук.

Вярвам,че всички ние можем да направим България една преуспяваща европейска държава. Да изкореним корупцията. И никога повече да няма българи под прага на бедността, което се случваше по време на дългогодишното управление на ГЕРБ.

Като жител на Банишора, като човек живеещ в 24-ти МИР и като човек, основал три компании на територията на този район, зная отлично че София не свършва на юг от цариградско шосе и че северните квартали са по-пренебрегвани от инфраструкторна гледна точка от страна на текущото управление на София на ГЕРБ. Но именно тук живеят най-работещите хора, тези които създават бизнеси, иновации, производство. В нашия избирателен многомандатен район са всички театри и се произвежда и културният продукт на града. “Продължаваме промяната” иска да направи живота на всичи тези групи много по-добър и с национални, и с местни политики.

Какви инициативи планира “Продължаваме промяната” в 24 избирателен район?

Всеки ден се срещаме и разговаряме със софиянци на различни места, а срещите обявяваме на нашата фейсбук страница “Продължаваме Промяната - София”. На 25 септември в парк “Гео Милев” ще направим концерт, задено с Дичо и Теди Кацарова, а през последната седвмица срещите ни с вас ще зачестят, планираме да се видим и с представители на културните среди. Кулминацията на предизборната кампания ще е на 30 септември, а на 2 октомври ни предстои може би най-важния избор - дали ще успеем да сложим край на тези 30 години преход!

На последно място, но не и по важност, филмът “Златната граница” предизвика огромен обществен отзвук. Премиерата беше в понеделник в Дома на киното. Ако сте го пропуснали, важно е да видите и чуете истините в него тук - https://youtu.be/PVwJHFAsMNc

А в последната седмица на кампанията планираме да ви изненадаме и с едно клипче от Лъвов мост, за което, разбира се читателите на actualno.com ще научат първи! 

Какво пожелавате на българите за Деня на независимостта?

Пожелавам на България да бъде същата независима и силна страна каквато е била в началото на 20 век. На българите да имат същото това самочувствие. Да осъществим този висок икономически ръст, на който ние като общество сме способни. Да се излекуваме бича на корупцията и да си довършим работата за една променена България! И да не забравяме, че всяка страна има право да следва своя собствен път без намеса или агресия. Затова по-нататъшна ескалация на войната в Украйна, чрез частичната мобилизация, която обяви Путин, е абсолютно неприемлива и целият демократичен свят трябва да се противопостави. Русия трябва да напусне окупираните територии на Украйна и да се върне на масата за преговори. Само така могат да се избегнат огромните щети, които може да понесе светът в човешки план.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com