Баян от "Войната на буквите": Скъсаха ме в "Оксфорд", защото прекалено си бях повярвал

34244

Младият актьор Даниел Върбанов, който изпълнява ролята на Баян в българския сериал "Войната на буквите", разказва за причината да не продължи образованието си в актьорската академия на "Оскфорд", където е бил приет.

След едногодишното си обучение, Върбанов трябвало да положи нови изпити, но актьорското му високомерие го провалило. "Всичко ми беше тръгнало добре, бях сигурен, че няма какво да се обърка. И това ми изигра лоша шега. Скъсаха ме", казва младият актьор в интервю за FilterNews.

След като прекъсва образованието си в Англия, Даниел се връща в България и кандидатства в НАТФИЗ, но този път с доста по-умерено самочувствие. За изпитния си монолог той избира стихотворението "Днес. Утре. Тези дни" на Георги Господинов. Върбанов е приет и пълноценно учи в Националната академия за театрално и филмово изкуство в класа на проф. Атанас Атанасов.

В интервюто Даниел Върбанов говори и за снимачния процес в сериала "Войната на буквите": "С Ненчо Костов (който влиза в ролята на цар Петър) пък имахме случай, в който за малко да се разплачем извън кадър. В първия ден, в който той дойде на снимачната площадка – тогава е най-стресиращо, независимо колко си опитен – снимахме заедно две сцени. И почувствахме, че въобще не се справяме. Разбира се, обвинявахме само себе си. Повтарях му: "Брат, бях много зле", а той ми отговаряше: "Не, не, ти беше добре, аз бях много зле". Едва не се разплакахме. После се оказа, че това е любимият момент на майка ми.", разказва актьорът, който се превъплъщава в ролята на Баян.

Запитан какво най-много го вълнува в професията, Върбанов отговаря: "Актьорството е възможност да правя неща, които в живота няма как да ми се случат. Затова всяка следваща роля ми носи огромна радост – за нещо различно, което анализирам в личността си."

Цялото интервю на Даниел Върбанов можете да прочетете тук.

 

Людмила Филипова: Зрителят не е свикнал да гледа исторически адаптации на екран

Зрителят не е свикнал да гледа исторически адаптации на екран. По света е изключително много предпочитано, но българинът не е свикнал. ...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Още от Шоубизнес

Моята любима: Киану Рийвс разказа...
Силиконовата принцеса напусна...
Любима песен на Джордж Майкъл...
Адел: Пиех по 4 бутилки вино на...
Поредното предсказание на "Семейство...
Максим Генчев публично покани...
Почина легендарният комик и тв...
Изгониха Божана Кацарова на самотен...
Анджелина Джоли се среща с 44-годишен...
Добавиха три нови жокера в "Стани...
Диана Димитрова с четирима свидетели...
Неочаквано: Създателят на "Ергенът"...

Последни новини