НА ЖИВОВойната в Украйна

Байдън: Има заплаха от ядрен Армагедон за първи път след Студената война

2092

Президентът на САЩ Джо Байдън заяви, че светът рискува да се изправи пред ядрен Армагедон за пръв път от началото на Студената война насам, предаде БГНЕС, цитирайки АФП.

"Не сме се сблъсквали с перспективата за ядрен Армагедон от времето на Кенеди и Кубинската криза" през 1962 г., заяви Байдън на събитие за набиране на средства на Демократическата партия в Ню Йорк.

Путин заяви, че "не се шегува", когато заплашва да използва ядрени оръжия, за да продължи инвазията си в Украйна, каза Байдън.

Той коментира рисковете, породени от ядрените заплахи на Путин, докато говореше пред симпатизанти на партията по време на събитие, организирано в дома на Джеймс Мърдок, син на вестникарския магнат Рупърт Мърдок в Манхатън.

Позовавайки се на ядреното противопоставяне, предизвикано от разполагането на ракети от Съветския съюз в Куба, в непосредствена близост до Съединените щати, Байдън заяви, че "за първи път след Кубинската криза имаме пряка заплаха от използване на ядрени оръжия, ако нещата продължат да се развиват по този начин".

Путин отправи завоалирани заплахи за използване на ядрено оръжие, ако почувства, че е изчерпал възможностите си в стремежа си да завземе части от украинската територия в условията на твърда съпротива от страна на подкрепящия Запада Киев.

Експертите твърдят, че това най-вероятно ще бъдат сравнително малки, тактически удари. Но Байдън предупреди, че тактическият удар в ограничен район все пак би рискувал да предизвика по-широки последствия.

"Имаме човек, когото познавам доста добре", каза Байдън. Американският президент допълни, че Путин "не се шегува, когато говори за потенциална употреба на тактически ядрени оръжия или биологични или химически оръжия, защото неговата армия е, може да се каже, значително по-слабо ефективна".

При ядрен апокалипсис: Включете радиото на "Хоризонт", а телевизора на "Канал 1"

Рейтингът на Байдън продължава да пада

Рейтингът на одобрение на президента на САЩ Джо Байдън e спаднал още повече тази седмица и е близо до най-ниското равнище, отбелязвано ...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Още от Америка

Коронавирусът по света: САЩ с...
САЩ одобриха рекорден военен...
САЩ очакват скорошно приемане...
Американски пехотинец в руски...
Американският Конгрес прие закон,...
Размяна на затворници между САЩ...
Мъск оборудва офиса на Twitter...
Комисия в Сената на САЩ призна...
Стачка на журналистите в "Ню Йорк...
Осъдиха бившия президент на Гватемала...
Байдън води бдение за жертвите...
САЩ разкритикуваха свободното...

Последни новини