Байдън подписа реформата за климатичните промени и борбата с инфлацията

1304
Байдън подписа реформата за климатичните промени и борбата с инфлацията
Снимка: Getty images

Президентът на САЩ Джо Байдън подписа инициирания от него законопроект за борба с инфлацията и климатичните промени, който по-рано беше одобрен от Конгреса на САЩ, предаде БГНЕС.

Байдън се върна в Белия дом, за да подпише закона, след кратка ваканция, която беше прекарал в Южна Каролина. По-рано президентът на САЩ оцени като добра новина одобрението на инициативата му от страна на конгресмените.

Пресъхват ли реките в Европа?

Трайната суша и липсата на валежи в Европа причиниха рекорден спад в нивата на много големи реки. Последствията от климатичните промени...

Републиканците разкритикуваха закона, настоявайки, че вместо обещаното увеличение на данъците само за тези, чиито годишни доходи надхвърлят 400 000 долара, то ще натовари и обикновените американци. А след неотдавнашната реч на Байдън, в която той се похвали с нулева инфлация през юли, вместо с 8,5%, посочени от съответните агенции, противниците на президента се запитаха защо е нужен закон за борба с инфлацията, която уж не съществува.

В Сената, където мандатите са разделени наравно между двете партии, законопроектът за данъчна реформа в областта на екологичните и социалните инвестиции на стойност 430 млрд. долара беше приет единствено благодарение на гласа на заместник-председателя на горната камара Камала Харис. Републиканците се противопоставиха до един, критикувайки и самото послание, че законът ще помогне за справяне с инфлацията.

Инициативата на президента беше върната към живот преди междинните избори, след като и двамата сенатори от Демократическата партия Джо Манчин и Кирстен Синема оттеглиха възраженията си.

В документа, който администрацията нарича "Закон за намаляване на инфлацията", се отпускат 370 млрд. долара за цели, свързани с чистата енергия и климата, и 64 млрд. долара за намаляване на разходите за лекарства и здравно осигуряване.

Учени: Изменението на климата отслабва имунната система на човека

Повече от 58% от човешките заболявания са се влошили поради изменението на климата, установява ново проучване. Революционното изсл...

Включената в документа от 755 страници данъчна реформа, както е замислена от авторите, не само ще покрие допълнителни разходи, но и ще намали бюджетния дефицит с 300 млрд. долара. Нововъведенията ще принудят най-големите корпорации в страната да плащат "поне някакъв федерален подоходен данък" и ще премахнат схемите за избягване на данъци, популярни сред най-богатите американци, но няма да увеличат тежестта за всички, които печелят по-малко от 400 000 долара годишно, се казва в официалната информация на Белия дом.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от АМЕРИКА:

Нетаняху: Антисемитизмът в кампусите на САЩ наподобява Германия през 30-те години

САЩ въвеждат нови правила за храната в училище: Ето какво ограничават

При закъснял или отменен полет в САЩ: Връщат пари вместо ваучери

Масови протести срещу строгото съкращаване на бюджета за университетите в Аржентина (СНИМКА+ВИДЕО)

И Аризона обвини официално антуража на Тръмп в изборна измама

Търговски кораб се защити от ракета на хутите

Вашингтон с повече информация за изпратените в Украйна ракети ATACMS

Първа пратка оръжие от САЩ за Украйна: Какво получава Киев? (ВИДЕО)

Потвърдено: САЩ са предоставили на Украйна ракети ATACMS с голям обсег

Помощта на САЩ може да потегли към Украйна - Байдън сложи подпис

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com