Балканите остават в плен на коронавируса

3035
Балканите остават в плен на коронавируса
Снимка: Getty Images/Guliver

Турция остава страната с най-голям брой жертви и заразени на Балканите. 20 души са починали от коронавирус за последното денонощие. Така общият брой на жертвите в страната достигна 5 402 души. За последното денонощие са установени още 992 нови случая на заразени с коронавирус, като така общият им брой достигна 214 993. 1 204 пациенти се намират в интензивни отделения. Оздравелите са 196 720 души.

Румъния остава на второ място на Балканите по брой случаи – 33 585, от които вече 21 803 оздравели и 1 931 починали. През последното денонощие има огромен ръст на заразени и починали. Новите случаи са 637, има и 30 смъртни случая.

Коронавирусът на Балканите: Има ли светлина в тунела?

Продължават тревожните тенденции относно разпространението на коронавируса на Балканите. Заразата продължава да взима нови жертви, има ...

В Сърбия са регистрирани общо 18 983 заразени с COVID-19. За последното денонощие 344 от пробите са позитивни. Излекувани са 13 991 души. През последното денонощие има 13 нови смъртни случая, а общият брой на починалите от началото на епидемията са вече 418. Активните случаи в страната са 4 574, като в тежко състояние са 170 човека.

През изминалите 24 часа в Северна Македония са регистрирани нови 135 случая на заразяване с коронавирус. Така от началото на епидемията в страната са диагностицирани 8 332 заразени с коронавирус, Повече от половината новозаразени - 76 души, са в столицата Скопие. За последното денонощие има четири нови жертви на COVID-19. С тях броят на починалите достигна 389. 142 души са оздравели, като така възстановилите се след заразяване са 4 468. Активните случаи в са 3 475.

В Босна и Херцеговина няма нови случаи и починали. Така общият брой заразени остава 6 981, а починалите са 226. 3 179 души напълно са се възстановили, а четирима остават в болници в сериозно състояние.

В Гърция са регистрирани 58 нови случая на коронавирус през последното денонощие. Няма починали от вируса през последните 24 часа. 28 от новите случаи на коронавирус са установени при туристи, тествани при пристигането им в страната. Общият брой на потвърдените случаи на коронавирус в Гърция от началото на пандемията достигна 3 883, а 193 са починали от вируса. 13 пациенти са на лечение в интензивни отделения.

Заради коронавируса: От утре Унгария въвежда ограничения за българи

От 15 юли правителството на Унгария въвежда класифициране на държавите в „червени“, „жълти“ и „зелени&ldq...

В Хърватия са регистрирани 52 нови случая на зараза с коронавирус. Заради влошената епидемиологична обстановка от вчера в Хърватия отново се правят пресконференции. Заразените са идентифицирани сред 1 824 тествани проби. Починал е един човек, мъж, роден през 1951 г., с което броят на жертвите достигна 120 души. На респиратори са петима пациенти.

Албания е регистрирала 96 новозаразени с коронавируса за последните 24 часа при направени 451 теста. Двама души са починали в резултат на вируса през последното денонощие, с което общият брой на смъртните случаи в страната нарасна на 97. Според данни на министерството 90 пациенти с коронавирус са на лечение в болници, като 10 от тях са в интензивни отделения, а петима са интубирани. През последното денонощие 48 души са се възстановили от вируса, с което общият брой на оздравелите досега е достигнал 2062 души.

В Черна гора днес бяха потвърдени 64 нови случая на зараза с коронавирус, един човек е починал. Тествани са 426 души. Най-много са заразените в Подгорица. От началото на епидемията в Черна гора са починали 16 души и са оздравели 18.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от БАЛКАНИ:

Мицотакис се среща с Ердоган през май в Анкара

Генералният секретар на ООН: Напрежението между Белград и Прищина е нараснало

Кметът на гръцката столица: Атина не може да издържи повече цимент

Скопие осъмна с антибългарски графити (СНИМКА)

С кого ще се коалира ХДС на Пленкович в Хърватия

България е най-голямата заплаха за 23% от македонците: Проучване

Управляващите консерватори водят на изборите в Хърватия

Бурята "Рената" донесе дъжд, суграшица и сняг в Румъния (ВИДЕО)

Стачка парализира транспорта в Гърция

Неизвестни дронове над военна база в Румъния: Букурещ взема мерки

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com