Бензин за Короната

5280
Бензин за Короната
Снимка: iStock/Guliver

Българският народ прие присърце проблемите на Великобритания с липсата на шофьори-превозвачи и недостига на горива в британските бензиностанции след излизането на Обединеното кралство от Европейския съюз

Новината, че Англия остава без превозвачи накара десетината файтонджии, които разхождаха туристи в Созопол да подкарат конете към Острова, за да постъпят в транспортните служби на кралицата.

Обзор с обиколка на талията

След две години и половина публично отсъствие, Делян Пеевски се появи изключително отслабнал пред сградата на ДАНС. Мнозина отбелязаха,...

Ромската превозваческа общност от градове и паланки в България също е обещала на британския министър на транспорта Грант Шапс да изпрати квалифицирани каруцари, които да спасят положението поне до Коледа.

Изглежда, че и самите британски власти не разчитат само на доброволна помощ от българска страна. Сводките на МВР от цялата страна са пълни с информация за зачестили отвличания на шофьори от софийския градски транспорт. Експерти в трафика на хора предполагат, че английската корона е позволила на български трафиканти на жива плът законно да внасят на Острова отвлечени от тях квалифицирани шофьори вместо традиционните проститутки.

Полицията съобщава и за интересен феномен - зачестяват отвличанията на български таксиметрови шофьори от летище София. В таксиметровата общност се носи слух, че мнозина от изчезналите таксисти са били видени за последно да качват от Терминал 2 мъж в черен костюм, представящ се с името Джеймс Бонд.

Нищо чудно в скоро време, вместо лекари и медицински сестри, британските здравни власти да започнат да назначават с предимство в болниците си шофьори на линейки от България и бившия източен блок, които веднага след това мобилизират в тежкотоварния транспорт.

Традицията българските емигранти във Великобритания да изпращат пари на роднините с в България рязко се е променила. Вместо това техните близки от България им изпращат дамаджани и цели туби с бензин с куриерските услуги на Спиди и Ди Ейч Ел.

10 фундамента за един успешен политически проект

Изборите не спират да идват за пореден път тази година. Според хаотични изчисления вероятно ще правите, ще участвате или вече сте сглоб...

Не е безучастен към британската криза с горивата и българският петролен и фармацевтичен предприемач Веселин Марешки. Поканен лично от премиера Борис Джонсън, той ударно започна да отваря на цялата територия на Обединеното кралство смесени магазини за горива и хапчета. Британските граждани вече могат да се възползват от комбинирани оферти „2 в 1“ – влизаш за аспирин и си тръгваш с 2 литра бензин. Марешки стартира и специалната програма „Гориво и хапчета five-o-clock“, която заменя традиционното английско пиене на чай със сладки, с пазаруване в аптеките - бензиностанции на Марешки с намаление. Записванията за участие вървят с пълна сила, а свободни часове няма чак до Коледа.

Очаква се, в знак на благодарност, английската кралица да удостои Марешки с благороднически сан, както и с титлата „Личен доставчик на короната на бензин А95“. Ще му разреши и да отвори аптека с бензиностанция в Бъкингамския дворец.

На Острова възникнаха и два нови политически проекта - “Пий си хапчетата” и “Ефектът Марешки”.

 

Автор: Мавро Василис, Прас-Прес

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПРАС-ПРЕС:

Как ни приеха в Шенген

Изписано на лицето

Паскал, Нотариуса, Доктора: Престъпниците не са каквито бяха

Благодарение на „ШишиЛийкс“: Пътна карта „Магнитски“ за напреднали

НАСА разбулва мистерията на жълтите павета

Какво пак ни стокира Бастунджи Бойко?

ДС-т предложения за почетен Патриарх

Сглобката пак хлопа: Не!Морандум на ротацията в 10 точки

Как залових Червения пират

Тагарев - жертва на олтара на атлантизма

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

Как ни приеха в Шенген
Как ни приеха в Шенген

Съвсем закономерно, точно на първи април България влезе в Шенген. Засега само по въздух и море, но все отнякъде трябва да започне влизането. След...