Берлускони ще се кандидатира за евродепутат, за да "спаси Италия"

777
Берлускони ще се кандидатира за евродепутат, за да "спаси Италия"
Снимка: Getty Images / Guliver

Бившият министър-председател на Италия Силвио Берлускони възнамерява да се кандидатира на изборите за Европарламент, предава „РАИ нюз 24”.

"Мисля да издигна кандидатурата си на европейските избори. Всички ме молят да го направя. Ако искаме да спасим Италия, трябва да играем сериозно", заяви Берлускони, който в края на септември ще навърши 82 години.

Берлускони получи 3 млн. евро наследство от бивша секретарка

Силвио Берлускони е получил наследство от 3 млн. евро от починала бивша служителка на главния секретариат на резиденцията на италианс...

Берлускони е несменяем лидер на основаната от самия него през 1994 година партия "Форца Италия". На последните избори тя беше част от дясноцентристката коалиция, който спечели най-много гласове. Тогава бившият премиер обаче имаше забрана да се кандидатира, след като беше осъден по дело за финансови машинации. Сега това ограничение изтече.

"Форца Италия" членува в Европейската народна партия (ЕНП), а председателят на Европейския парламент Антонио Таяни е сред най-близките съратници на Берлускони и бивш негов заместник.

Изборите за Европарламент ще се проведат през май 2019 година. Берлускони и лидерът на партия "Северна лига" Матео Салвини, който е вицепремиер и министър на вътрешните работи на Италия, вече потвърдиха, че въпреки съществуващите разногласия, двете формации ще се явят заедно на следващите местни избори.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Европа