НА ЖИВОВойната в Украйна

Бил Гейтс: Предпочитам да плащам за ваксини, вместо да пътувам до Марс

1487

Милиардерът Бил Гейтс заяви, че по-скоро би платил за ваксини, отколкото за пътуване до Марс, което според него не е добро и разумно използване на парите. "Всъщност пътуването до Марс е доста скъпо. Можете да си купите ваксини срещу морбили и да спасите животи за по 1000 долара за спасен живот", каза той пред Би Би Си. "И така, това ви кара да се чувствате по-добре, отколкото да отидете на Марс", допълни Гейтс, цитиран от БГНЕС.

Друг предприемач - Илон Мъск - заяви, че иска да колонизира Марс, а Джеф Безос също се включи в "космическата надпревара". SpaceX, ракетната компания, съоснована от Мъск през 2002 г., си е поставила за крайна цел да колонизира Марс.

Гейтс, който е прекарал голяма част от живота си като най-богатия човек в света, е дал десетки милиарди долари за филантропски каузи, често насочени към световното здравеопазване, особено към това на децата. Сега той разпределя времето си между борбата с изменението на климата и изкореняването на недохранването и болести като полиомиелит и малария.

На въпроса дали е пестелив в личния си живот, Гейтс каза: "Нямам огромен гардероб. Не нося скъпи бижута. Но и когато разопаковам подарък, не взимам опаковката, не я сгъвам и не я използвам отново. Баба ми никога през живота си не е хвърляла красива хартиена торбичка или лъскава връзка от подаръчен пакет. Така че по нейните стандарти аз съм луд".

Бил Гейтс се разведе със съпругата си Мелинда през май 2021 г. Когато Би Би Си го попита дали би искал отново да открие любовта, той отговори: "Разбира се, аз не съм робот".

Ситуацията с Twitter предизвиква проблеми - Бил Гейтс критикува Илон Мъск

Бил Гейтс разкритикува във вторник своя колега технологичен предприемач Илон Мъск за скорошната му поредица от промени в новопридобитат...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Още от Америка

САЩ предоставят на Украйна още...
ООН: Ядрената заплаха е най-висока...
Съдът позволи обвинителният...
МВФ одобри заем за Украйна на стойност...
Майк Пенс: Обвинението срещу...
На Доналд Тръмп са повдигнати...
Синовете на Тръмп за обвинението:...
Адвокатът на порнозвездата,...
Критици на Тръмп: Обвинението...
Кевин Маккарти за обвинението...
Тръмп за обвинението: Това е политическо...
Заради обвинението на Тръмп:...

Последни новини