Бивш футболен съдия, хостеса и бизнесмен пренаредиха листите чрез преференциите

4258
Бивш футболен съдия, хостеса и бизнесмен пренаредиха листите чрез преференциите
Снимка: Ивайло Илиев/Actualno.com

Преференциалното състезание започна да се превръща в надбягване с едни и същи коне. Листите на 2 октомври бяха пренаредени предимно от хора, които го правеха и на предишните вотове. Биографично те представляват широка палитра - звезди от нощния живот, спортния, виртуалния... Сериозно са застъпени и бивши представители на местната власт.

Голямото име в жанра безспорно е Стефан Апостолов от Симитли, който триумфира по вече утвърден начин - кандидатира се последен в листата на ГЕРБ - Благоевград, и финишира като депутат. Сега събра 7357 преференции. Все пак този път има новина, тъй като остана втори след водача Росен Желязков. Апостолов е бивш футболен рефер, а и син на кмета на Симитли Апостол Апостолов (също бивш съдия от стадионите). Освен в спортната си битност, той е известен и като човека, сричал от парламентарната трибуна римски цифри при изчитане на законопроект. Нагоре в листата се придвижиха Костадин Стойков от Петрич и Георги Георгиев от Сандански, познати като общинари от съответните градове (Стойков бе и депутат), пише в. "Сега".

Промяна претърпя и листата на БСП - Благоевград, след като бившият депутат, а и зам.-кмет на Гоце Делчев Богдан Боцев от пети стана втори. За Боцев също е традиция да печели преференции.

ГЕРБ уреди и Източна България с голяма преференциална звезда - варненката Славена Точева, бивша хостеса в нощен клуб "Сенсо", понастоящем студентка в Свищов. Тя сащиса с огромен резултат още през април миналата година при дебюта си - финишира втора във варненската листа, печелейки народната любов в общини, села и махали. Сега тя има 7306 преференции и измества Красен Кралев от второто място. Малко не достигна и на десетият Щерю Георгиев да се изстреля нагоре. Той не е широко известен, но според радио Варна е собственик на верига ресторанти, което обяснява бликналото електорално доверие.

В Пловдив област представителят на католическата общност Младен Шишков отново пренареди листата на ГЕРБ - от четвърти стана втори. Избираемо място получи и зам.-кметът Розалин Петков.

В Бургас е интересно при БСП. Тодор Байчев отново се придвижи напред. Едно ново име - Андрей Николов от Созопол, взе около 60 гласа повече от прага за разместване. Той е общински съветник, бизнесмен (търговия), а баща му е бившият кмет на Созопол Златко Николов.

"Галъп": Едва 14.6% от младите хора са излезли да гласуват

Млади хора не са излезли да гласуват на 2-ри октомври в степента, в която са гласували на 4 април 2021 г. Сега са излезли 14.6% при 18,...

В Русе областният председател на СДС Драгомир Драганов спечели 1121 преференции. Така стана втори в общата листа с ГЕРБ.

В Хасково за пореден път блести Георги Станков, прочул се в годините на досегашното си депутатстване с торта за рождения си ден, на която бяха изобразени банкноти. Той е събрал 4617 преференции, но не успява да измести водача Делян Добрев.

В столичния 23-и МИР бившият министър на електронното управление Божидар Божанов се качи с едно място в листата на ДБ. Голямото постижение обаче е отново на инфлуенсърката Елисавета Белобрадова, която се качи четири. Тя се представи блестящо и в 25-и МИР, минавайки от четвърто на второ място.

ОЩЕ: Ще има ли правителство - повече въпроси, отколкото отговори

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ИЗБОРИ 2022:

АКФ: ГЕРБ и ДПС получават най-голям процент от контролирания вот

"Той не ѝ помагаше, а гласува вместо нея": АКФ с нови разкрития за изборни нарушения (ВИДЕО)

"Информационно обслужване" отговори на Петков след обвинение за манипулация на вота

Избрани за депутати от ГЕРБ разчистиха пътя на Георг Георгиев към парламента

Външният министър заговори за гласуване по пощата в чужбина

Хазарта към Борисов: Извинявай, че пак имам повече преференции от теб

Какво означава "Дневникът е подправен" - обяснение на "Сиела Норма" до ЦИК

ЦИК обяви колко е била избирателната активност на 2 октомври

Атанас Атансов: Борисов няма право да търси подкрепа от тези, които го свалиха

Борисов предложи отдръпване на лидерите и съгласие по определени политики

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Избори 2022