Благотворителен базар на мартеници откриха във Велико Търново

11695
Благотворителен базар на мартеници откриха във Велико Търново
Снимка: Камелия Джанабетска/Actualno.com

В помощ на арт-ателиета към социални услуги община Велико Търново организира благотворителна изложба-базар на мартеници  „Баба Марта бързала и мартенички вързала” в центъра на града. Изложението се осъществява за осма поредна година съвместно с потребителите на социални услуги, фондация „Искам бебе“, Съюза на инвалидите, центровете за работа с деца и младежи, работещи във Велико Търново и населените места от общината.

Мартениците и други традиционни сувенири, посветени на 1 март, са представени в кът, оформен край чешмата до общината на Велико Търново. Някои изделия са изработени от нетрадиционни материали с прилагането на разнообразни техники.

Красивите мартеници и сувенири се предлагат на скромни цени. Целта е повече хора да могат да зарадват своите близки, роднини и приятели, и със събраните средства да се закупят материали за арт-ателиетата, работещи към социалните услуги.

Благотворителният базар на мартеници, изработени от потребители на социални услуги, ще работи по следния график:

18.02 - 19.02.2019 г.

Работно време: 10.00 ч. - 18.30 ч.

Социални услуги: Дом за стари хора „Венета Ботева”-гр. Велико Търново; SOS- Детски селища – България; Център за работа с деца и младежи- с. Присово; Център за работа с деца и младежи -гр. Дебелец.

20.02 - 21.02.2019 г.

Работно време: 10.00 ч. - 18.30 ч.

Социални услуги: Център за настаняване от семеен тип за пълнолетни лица с умствена изостаналост - гр. Велико Търново; Дом за стари хора „Св. Иван Рилски”- с. Балван; Център за социална рехабилитация и интеграция за деца и младежи с увреждания - гр. Велико Търново; Център за работа с деца и младежи - с. Церова кория; Център за работа с деца и младежи – с. Ресен

22.02  - 23.02.2019 г.

Работно време: 10.00 ч. - 18.30 ч.

Социални услуги: Защитено жилище за лица с умствена изостаналост - гр. Дебелец; Дневен център за пълнолетни лица с увреждания - гр. ВеликоТърново; Център за настаняване от семеен тип за деца без увреждания – гр. Велико Търново, ул. „Цветарска”14

24.02 - 25.02.2019 г.

Работно време: 10.00 ч. - 18.30 ч.

Социални услуги: Социални услуги:Дневен център за деца и младежи с увреждания „Дъга”- гр. Велико Търново; Център за настаняване от семеен тип за деца без увреждания ІІ, ІІІ – гр. Велико Търново; Център за настаняване от семеен тип за младежи с увреждания І – гр. Велико Търново; Кризисен център за деца – с. Балван; Фондация „Искам бебе”- гр. Велико Търново.

26.02 - 27.02.2019 г.

Работно време: 10.00 ч. - 18.30 ч.

Социални услуги: Център за социална рехабилитация и интеграция за лица с психични разстройства и лица с интелектуални затруднениягр. Велико Търново; Център за социална рехабилитация и интеграция за възрастни и лица с увреждания над 18 г. - гр. Велико Търново; Център за настаняване от семеен тип за пълнолетни лица с психични разстройства към ДПБ - с. Церова кория; Дом за пълнолетни лица с умствена изостаналост; Център за настаняване от семеен тип за пълнолетни лица с умствена изостаналост; Преходно жилище за възрастни хора с умствена изостаналост - с. Церова кория;

28.02 - 01.03.2019 г.

Работно време: 10.00 ч. - 18.30 ч.

Социални услуги: Дневен център за стари хора – гр. Велико Търново; Съюз на инвалидите - гр. Велико Търново; Дневен център за деца и младежи с увреждания „Дъга”- гр. Велико Търново.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ВЕЛИКО ТЪРНОВО:

Хората в Павликени си имат камила (СНИМКИ)

Сериозна авария: Велико Търново е без вода

След 14 бременности: 33-годишна жена роди за 11-и път у нас

2-годишно дете почина в болницата във Велико Търново

Два дни грипна ваканция в област Велико Търново

За трето дете: 10 000 лева накуп ще дават в Горна Оряховица

Спасиха измръзнал бял щъркел в Горнооряховско (СНИМКА)

Санират само ако сте техен човек: Сигнал и от Горна Оряховица*

Девет милиона лева влизат в Свищов по три проекта

Свищов очаква старта на индустриалната зона през 2024 (ВИДЕО)

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Велико Търново