Блестящо представяне на Общински младежки дом - Русе на летен фестивал в Италия

10673
Блестящо представяне на Общински младежки дом - Русе на летен фестивал в Италия
Снимка: Община Русе

Танцово студио „Импулс”, мажоретен състав „Екстрийм“ и вокална група „Приста” към Общински младежки дом – Русе се представиха отлично на Х Международен летен фестивал Meet the tradition в Монтекатини Терме, Италия. В тазгодишното издание се включиха 19 групи от България, Испания, Израел, Унгария, Ирландия, Латвия, Русия, САЩ и др.

Фестивалът се проведе в две вечери, като първата участниците представиха атрактивно дефиле по главната улица на град Монтекатини Терме. Българската група развя националния трибагреник и знамето на Община Русе, а туристи и италианци се снимаха с атрактивните участници от България. В първата концертна вечер момичетата от балет „Импулс” с хореограф Петя Бонева се представиха с различни танци на съвременни песни, които бяха аплодирани от публиката. Мажоретките от „Екстрийм“ с ръководител Вероника Миланова представиха различни композиции и бяха едни от най-атрактивните участнички във фестивала, а вокална група „Приста“ с ръководител Доротея Бальовска покори сърцата на публиката с разнообразен репертоар от български и италиански песни.

През втората фестивална вечер съставите се представиха с фолклорна програма, с която развълнуваха, впечатлиха и докоснаха сърцата на цялата публика.

При награждаването на участниците и техните ръководители – с плакет, купа и грамота, директорът на фестивала Роберто Кастелини покани русенци да участват във фестивала и през 2020 г.

Деца ще изучават с ново помагало флората и фауната в Русенска област

Регионален исторически музей - Русе подготви и отпечата новото екоМУЗЕЙНО помагало за часовете по музейна педагогика. Богато илюстрован...

„Русе се представи вдъхновяващо, с истинско присъствие на сцената. Благодарим на Община Русе, на Общински младежки дом – Русе, че ни подарихте това вълнуващо преживяване”, заяви артистичният директор на фестивала Светлана Руменова.

Специално внимание към русенската група показаха лично кметът на Монтекатини – Лука Барончини и заместникът му по сигурността Емилиано Кориери, които поздравиха ръководителите и децата за прекрасното представяне на фестивалната сцена.

Извън фестивалната програма, децата разгледаха част от красивата и топла Италия като посетиха Венеция, Флоренция и прекрасните кътчета на Монтекатини Терме. Участието във фестивала Meet the tradition стана факт, благодарение и на подкрепата на Община Русе и общинска фондация „Русе – град на свободния дух”.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от РУСЕ:

Мъже нахлуха в училище в Русе, удариха шамар на 13-годишен

Почти навреме: Читателка върна книги на библиотеката в Русе 50 години по-късно

Пропадна земна маса до училище в Русе: Какво казват от ВиК?

Мижав интерес към втория етап от санирането в Русе

Пожарът в операта в Русе: При гасенето сградата е потънала - докъде е ремонтът? (СНИМКИ)

Мъж си направи незаконен котел за парно, обгазява съседите си

Откриват консулство на Република Молдова в Русе (СНИМКИ)

Температурен рекорд за сезона е отчетен в Русе

Скандал завърши с убийство в Русенско

Колко ученици в Русе употребяват наркотици: Данни от проучване

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Русе