Блинкен: Преговори за Близкия изток могат да се проведат след специална подготовка

2000
Блинкен: Преговори за Близкия изток могат да се проведат след специална подготовка
Снимка: БГНЕС

Мирните преговори между Израел и Палестина могат да бъдат възобновени само след като е извършена обширна подготвителна работа, за да се създаде поне известно доверие на страните в конфликта помежду им. Това мнение изрази в интервю за Канал 12 на израелската телевизия държавният секретар на САЩ Антъни Блинкен, който е на обиколка в Близкия изток. Стенограмата на това интервю бе разпространена във Вашингтон от пресслужбата на Държавния департамент на САЩ, съобщава ТАСС, цитирана от БГНЕС.

"Вярвам, че трябва да се свърши много работа отново, за да се опитаме да възстановим някакъв вид доверие, да се опитаме да създадем някакви условия и атмосфера, при които да бъде възможно да взаимодействаме отново по смислен начин в две държави", каза ръководителят на американския дипломацията каза. Той отговори на въпроса дали скоро ще бъде направен опит за съживяване на палестинскоо-израелския мирен процес.

Блинкен: Решението за две държави е единственият изход

Американският държавен секретар Антъни Блинкен заяви днес, че Вашингтон подкрепя решение за две държави в разрешаването на конфликта ме...

„Не по-малко важно обаче е, че ние продължаваме да вярваме твърдо в следното: решението на проблема за две държави е не само най-добрият начин, но може би единственият начин наистина да гарантираме, че Израел има бъдеще, което е сигурно и демократично като еврейската държава, а палестинците - държавата, на която имат право ", каза ръководителят на американското външно министерство.

Израел носи "допълнителна тежест" като демокрация за предотвратяване на палестински цивилни жертви от военни операции, каза Блинкен.

Ръководителят на американското външно министерство увери, че САЩ оказват и ще продължат да предоставят на Израел цялата необходима военна помощ. "Президентът Байдън беше много ясен по този въпрос. И неведнъж. Ние сме ангажирани да пазим Израел в безопасност. Ние се уверяваме, че Израел има средства да се защити. И особено когато нещо като Израел оцеля в последния няколко седмици - нападения от терористична група, безразборно нападение срещу цивилни. Искаме Израел да има средствата да участва в такъв конфликт", каза Блинкен.

„В същото време, подчерта главата на американската дипломация, мисля, че Израел като демокрация носи допълнителна тежест, за да гарантира, че когато се защитава, защитава своите граждани и прави всичко възможно да избягва загуби сред мирното палестинско население, като свеждат до минимум вредата за онези, които са попаднали в кръстосания огън". В тази връзка Блинкен е помолен да изясни дали от негова гледна точка Израел е взел всички необходими мерки от този вид. "Вярвам, че Израел е предприел много важни стъпки, за да осигури това. Ние обаче, знаем също, че мъже, жени и деца са били убити и от двете страни", отговори държавният секретар на САЩ./ БГНЕС

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от АМЕРИКА:

Две жени са открити мъртви, а дете е отвлечено във Вашингтон: Полицията издирва бивш полицай

CNN: Оръжията от САЩ са близо до Украйна, ще пристигнат светкавично

Йоко Оно с медал за изключителен принос към американската култура

Австралийският премиер нарече Илон Мъск „арогантен милиардер“

"Купуването на мълчание е изборна измама": Прокуратурата с удар срещу Тръмп

ООН: Азия с най-много щети от климатичните промени

Антъни Блинкен: САЩ не прилагат двойни стандарти за правата на човека в Израел

Байдън: Военната помощ ще пристигне бързо

Тръмп отиде в съда за процеса "пари за мълчание"

Увеличават се случаите на заразени от урина на плъхове в Ню Йорк

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Америка