Близо 40 гръцки вкусотийки, с които да пренесем лятото на трапезата си

2148
Близо 40 гръцки вкусотийки, с които да пренесем лятото на трапезата си
Снимка: Envato

Ако искате през февруари да се насладите на ваканционен средиземноморски вкус и да си спретнете трапеза от любими продукти, то спокойно може да отскочите до най-близкия Lidl. Там до 5-ти февруари ви очакват близо 40 гръцки предложения, с които тази седмица да разнообразите домашната трапеза. В този материал ще се спрем на някои глезещи небцето предложения от брошурата на веригата, които ни се сториха най-апетитни, но вие не се колебайте да разгледате лично богатия асортимент и да набележите вашите фаворити.

Сочен и ароматен гирос

Няма как, когато споменем за вкуса на Гърция, да не започнем с ароматния и сочен гирос. Страхотното предложение за тази седмица от Lidl се предлага с месо от свински бут, майсторски овкусено в специална марината с натурални подправки. Прясното месо, сертифицирано от SGS института за контрол на хранителните продукти и опаковано специално за веригата, се предлага в опаковка от 500 г. на цена от 8,99 лв. Дали ще си препечете хрупкави хлебни питки, които да напълните със сочния гирос или ще заложите на приготвянето му във фурна с любимата за вас гарнитура, решението оставаме изцяло на вашия вкус и предпочитание. Само ще използваме вкусния повод да споменем, че тази седмица в Lidl може да откриете и невероятни свински кюфтенца по средиземноморски с топено сирене и маслини на цена 4,99 лв. за опаковка от 390 г., които изобщо, ама изобщо, не са за изпускане.

Вкусни сирена за мезе

Подходящи за предястие или леко хапване в средиземноморски стил от Lidl са подбрали четири вида традиционни гръцки сирена. Сред тях е кипърско Халуми от пастьоризирано краве, овче и козе мляко на цена от 5,49 лв. за опаковка от 225 г. Тази седмица в магазините на веригата на разположение са и гръцко сирене Фета в саламура за една перфектна гръцка салата, традиционно кипърско меко сирене с чили или босилек и сирене от о. Крит. Всички те могат да бъдат страхотно допълнение към трапезата, когато искате да я разнообразите с подбрани деликатесни мезета с вкус от Гърция и нейните острови. 

Прясна риба не само по време на гръцката седмица

Ако сред предложенията от гръцката кулинарна седмица в Lidl ви липсват рибни предложения, няма място за притеснение. Тъй като рибата е важна част от менюто на всяко домакинство поне веднъж седмично, защото е богата на белтъчини, съдържа омега 3 и е с малко мазнини, веригата предлага целогодишно богат асортимент от прясна и изчистена риба в удобни разфасовки, сред които и гръцка ципура. Нея, например, винаги може да приготвите с едра сол, точно като в южната ни съседка.

В богатия постоянен рибен асортимент на Lidl може да открием и изчистени предложения, сред които пъстърва, скумрия, сьомгова пъстърва и филе от сьомгова пъстърва, сьомга филе и толстолоб котлет. Скариди и два вида суши също могат да бъдат намерени редовно в 115-те магазина в цялата страна. Сезонно в Lidl се предлагат и охладени и изчистени лаврак, шаран, котлет от сом и бяла риба. Отскоро, разположено до вече любимите на мнозина премиум стекове от говеждо месо, ни изкушава филе от хек и филе от риба тон, охладено, без кост и кожа.

С такова богато разнообразие от риба може да сме спокойни, че тематичната гръцка трапеза ще отговори на изискванията и на най-взискателните кулинарни пътешественици. 

Сладките изкушения за финал

Настана време да сложим десерта на масата и да ви предложим няколко неустоими сладки изкушения с вкус от Гърция. Започваме, разбира се, с локума, който може да откриете в различни видове на цена от 3,49 лв. за 400 г. опаковка. В чинийките също така може да наредите и сиропирани сладки с аромат на ванилия, какао и канела или пък така вкусните и обичани тулумбички на цена от 7,99 лв. за опакова от 400 г. Сусамов тахан, сусамова халва и сусамово блокче допълват разнообразието от сладки предложения от южната ни съседка в Lidl и с намигване предлагат да комбинираме, вместо да избираме.

В седмичната брошура на веригата, освен тези близо 40 различни предложения с вкус от Гърция, може да откриете и внимателно подбран асортимент от още много други хранителни и нехранителни продукти с познатото за веригата високо качество на ниска цена.

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com