НА ЖИВОВойната в Украйна

Борислав Михайлов се замеси в нов скандал - българските съдии му скочиха

2702

Асоциацията на съдиите по футбол в България излезе със свое становище след вчерашното решение на БФС да спре правата на петима рефери - Ивайло Стоянов, Георги Димитров, Владимир Вълков, Иво Андреев и Димо Димов.

В изявлението на Българския футболен съюз се уточняваше, че по лично нареждане на президента Борислав Михайлов Съдийската комисия е анализирала представянето на арбитрите и е взела тази мярка. От Асоциацията обаче са категорични, че такова решение не е взимано от СК "въпреки желанието на авторите на съобщението" да му придадат такъв вид:

"По повод съобщението от 03.11.2022г. на сайта на БФС, че Съдийската комисия при БФС е решила да спре съдийските права на петима футболни съдии от ранглистата на Първа професионална лига, Асоциацията на съдиите по футбол в България заявява пред футболната и футболно-съдийската общности, че такова решение не е взето на заседание на Съдийската комисия, въпреки желанието на авторите на съобщението, да му предадат такъв вид", гласи съобщението.

Асоциацията на съдиите допълва, че изводът в този случай е, че "решението е взето еднолично" или от Виктор Кашай (шефа на съдиите у нас), или от Борислав Михайлов, като и при двата варианта това би било нарушение на правилата. "Остава изводът, че решението е взето еднолично или от Председателя на Съдийската комисия Виктор Кашай, или от Президента на БФС Борислав Михайлов, като в първия случай това противоречи на Правилника за организацията и дейността на СК при БФС, а във втория на Конвенцията на УЕФА за футболното съдийство, защото представлява грубо вмешателство в работата на една независима институция, каквато трябва да бъде Съдийсктата комисия", допълват от асоциацията на съдиите.

"Ако по този начин БФС се опитва да тушира свои проблеми с клубове от футболния ни елит, футболните съдии не бива и не могат да се използват за изкупителна жертва в поредния, срамен за футбола ни акт", завършва позицията.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Още от Футбол БГ

Славия удари Балкан Ботевград...
Нигерийски защитник с първа тренировка...
Станислав Генчев: Искаме да спечелим...
Славия продаде халф в Латвия...
БФС представи юбилейна емблема,...
Руски клуб иска защитник на Ботев...
Берое не може да картотекира двама...
Стилиян Петров отличи най-важната...
Избраха Мъри Стоилов за председател...
За втори пореден път: Кирил Десподов...
Избраха Станимир Стоилов за "Треньор...
Разбиха носа на Петко Христов...

Последни новини