Борисов: Цветанов да помисли откъде дойде атаката срещу него

4633
Борисов: Цветанов да помисли откъде дойде атаката срещу него
Снимка: БГНЕС

Премиерът Бойко Борисов ще изчака проверките на прокуратурата и антикорупционната комисия, свързани със заместника му в ГЕРБ Цветан Цветанов. Борисов вече е говорил с Цветанов и ще трябва да вземе „тежки решения“ по казуса, заяви самият той преди срещата на Европейския съвет в Брюксел.

“Говорих с Цветанов по телефона. Ще говоря още веднъж с тях, но не ми е приятна тази тема. Ще изчакам кратко време, прокуратурата и КПКОНПИ да се произнесат. Внимателно ще проследя тези дати, защото решенията ще бъдат тежки”, каза премиерът.

Вежди Рашидов също купил апартамент в тузарския "Изток" на апетитна цена

Трети ключов кадър на ГЕРБ се оказа замесен в любопитна имотна сделка. Бившият министър на културата и настоящ депутат Вежди Рашидов не...

Борисов коментира т.нар. скандал Апартаментгейт, свързан с покупки на жилища на преференциални цени от висши кадри на ГЕРБ, който трети ден е основна тема в публичното пространство.

“Мога само да уверя, че ГЕРБ винаги са взимали правилни решения. И това, че другите са маскари, нас не ни засяга. Свикнали сме на всякакви корупционни схеми, въпросът е ГЕРБ прави ли така?”, каза министър-председателят.

Той се усъмни, че разкритията за имотните сделки на Цветанов и колегите му не идват в случаен момент. “Цветанов също трябва да си направи изводите откъде дойде тази атака и по това време. Но това пак не ни оправдава. Няма да говорим дали е законно или не. Трябва да е законно. Не са малки деца. Мъчно ми е, че направиха толкова добри неща, а този скандал сега ни удря", коментира Борисов.

Цветанов: Темата с апартамента ми е опорна точка на БСП

Самият Цветанов нарече сагата с покупката на новия му луксозен апартамент „опорна точка на БСП“.

И Цачева ли е като Цветанов с апартаментите?

Министърът на правосъдието Цецка Цачева също е купила луксозен апартамент на по-ниска цена. Цачева е придобила жилищен имот от 198 кв. ...

"Има закони, които са спазени. Има замяна, която съответства на българското законодателство. Има доплащане, което е в сума по-голяма от квадратурата, която е като разлика. От там нататък нека да оставим тези, които могат да дадат правилния отговор, защото тази тема колкото повече я говорим и я повтаряме, тя е продължение на опорната точка на БСП", обясни председателят на ПГ на ГЕРБ пред журналисти в парламента.

Политикът увери, че закупеният през 2018 г. от него апартамент не е на преференциални цени и не знае на какви цени продава компанията. Договор, който се подписва - това е реалната сделка, отбеляза Цветанов. Той не уточни колко е цената на апартамента.

Попитан как е намерил офертата за апартамента председателят на ПГ на ГЕРБ заяви: "Просто съм се видял с г-н Мирянов (бел. ред. - собственикът на строителна фирма "Артекс"*), запознал съм се с него на едно обществено събитие през 2017 г. и така сме се запознали".

Цветанов иронично поздрави разкриха новината за имотните му сделки: "Поздравления на тези, които направиха тази новина, защото два дни ние вече не говорим за БСП, не говорим за това, което се случва там. И това е съвсем нормалното, хубаво тактическо мероприятие, което може да отклони обществото от тези теми и да фокусираме вниманието върху ГЕРБ".

* Що се отнася до "Артекс", в интервю за Actualno.com от юни миналата година главният архитект на София Здравко Здравков даде за пример за безобразно застрояване именно проект на компанията - небостъргача на ул. "Златен рог" в Лозенец. Собственик на компанията е арх. Пламен Мирянов - организатор на инициативата "Нашият дом е България", която нашумя след хорото в езерото Бъбрека.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛИТИКА:

Уволнения без край: Главчев с още смени на зам-министри, нова шефка и на Патентното ведомство

Кой е Георги Тахов - предложеният от Димитър Главчев за нов служебен земеделски министър?

Пореден трус в правителството на Главчев: Още един министър си отива (СНИМКИ)

Няма информация чужди служби да са искали смяна на директора на "Митниците", обяви министър

"Главчев е секретарка на Борисов - незабавно да подаде оставка": Оценка на Калоян Методиев

"ПП-ДБ сервираха служебен кабинет на ГЕРБ и ДПС": ИТН коментираха смяната на външния министър (ВИДЕО)

ЦИК се готви за изборите, хвали служебното правителство (СНИМКИ)

Дясната ръка на Румен Радев: Ясна е партийната принадлежност на кабинета "Главчев"

Гешев е сигурен, че Борисов стои зад взрива на колата му

"Полезни идиоти", "Няма да ви взривят вас, има по-лесни начини": Гешев обижда депутатите

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика