НА ЖИВОВойната в Украйна

Борисов: Габровски сам си търси експерти за правителство, ще му помагаме през парламента

1459

"Габровски има всички права да си търси експерти, да си организира среща с партиите, защото ние сме обещали, че в рамките на първия мандат ще се направи експертно, програмно правителство". Това обяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов на пресконференция в сряда относно кандидат-премиера на партията проф. Николай Габровски.

ОЩЕ: Кой е проф. Николай Габровски - номиниран за премиер от ГЕРБ-СДС?

"Ние му помагаме, той е 100% упълномощен да направи това, което е необходимо, за да има редовно правителство", каза още бившият премиер, след като се разбра, че утре Габровски ще проведе среща с БСП и като цяло започва разговори с ръководителите на парламентарно представените партии.

Борисов коментира и твърдението, че мнозина уважават Габровски като лекар специалист в качеството му на зам.-директор на "Пирогов", но не и за това, че е от ГЕРБ: "Ако така разсъждават, няма да мине и една седмица - и по същия начин ще им бъде отговорено и на тях. Затова сложихме човек, който да може да обедини и да договори с тях експерти. Иначе се отива на избори, то е ясно. А да кажеш, че първата партия при 100% машинно гласуване, е в изолация, не е сериозно. Програмно или експертно правителство е последният шанс".

"Нямам информация за министри, защото ако имах, значи, че аз ви лъжа. Борисов има едно голямо предимство пред другите – той не лъже", каза лидерът на ГЕРБ.

"Мисля, че Делян Добрев е най-добрият експерт в енергетиката, но упрекът, че има партиен оттенък, ще е голям. Ние ще помагаме през парламента на правителството – така разсъждаваме и мисля, че е правилно. Толкова добре работещ парламент досега в България не сме имали", заяви още бившият премиер.

ОЩЕ: Кандидатът за премиер на ГЕРБ: Толкова е нов, че и в телевизията не му знаят името (ВИДЕО)

Бойко Борисов: Днес коалиция "Лукойл" не подкрепи да връщаме 1 лв. на българските потребители

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов обяви, че днес в енергийната комисия на парламента се е обособила нова коалиция - "Лукойл". В нея, по дум...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Още от Политика

Иван Костов: Радев говори като...
Заместник-министър: Променяме...
Свиленски: Лидерският въпрос...
БСП решава как се явява на изборите...
МВнР: Управляващите в Северна...
МВнР: Властта в РСМ постъпи унизително...
Петър Стоянов: Изнасянето на...
Стефан Янев: Не виждам особен...
Гечев: Променяме стратегическия...
Спасовски отказал на Демерджиев...
Йотова: Северна Македония сама...
"Възраждане" се оплакаха, че...

Последни новини