НА ЖИВОВойната в Украйна

Борисов каза какво правителство ще предложи

3256

Правителството, което ще предложи ГЕРБ, ще бъде от експерти, които могат да стабилизират България. Това е заявил лидерът на партията Бойко Борисов пред председателя на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен по време на срещата на ЕНП в Атина.

"ГЕРБ ще продължи диалога с всички парламентарните партии, защото на България е необходим кабинет, който да ускори работата по приемането на всички закони по Плана за възстановяване и устойчивост. Заявих още, че благодарение на парламентарно мнозинство, начело с ГЕРБ, страната ни вече е задвижила процеса по изпращане на военна помощ на Украйна. Въпреки кризите, през които преминава страната ни, потвърдихме и евроатлантическата ориентация на България по отношение на придобиването на втората част от ескадрилата F-16. България подкрепи и перспективите за членство на Република Северна Македония в ЕС, но е време и съседката ни да изпълни своите задължения от този процес като даде конституционни гаранции за правата на всички свои граждани", е заявил Борисов.

В Атина той се е срещнал и с председателя на Европейския парламент Роберта Мецола. Пред нея той е благодарил, че европарламентът за пореден път е подкрепил България по пътя й към Шенген. Но е подчертал, че е "недопустимо пред страната ни да се поставят допълнителни политически условия, след като отдавна сме изпълнили всички критерии за членство”.

В по-ранен пост Борисов честити с интересен пост 16-годишния рожден ден на партия ГЕРБ. Публикуваната снимка е в от времето, когато той бе премиер и е в залата на Народното събрание.

ОЩЕ: ГЕРБ ще предложи Десислава Атанасова за премиер

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Още от Политика

Парламентът прие задължителна...
Доц. Наталия Киселова: Отлагането...
Сезонът на "борисовките": защо...
Милен Керемедчиев: Със сигурност...
Владислав Панев: Европейската...
Румен Гечев: Не споделяме с ДПС...
Иванов: Разговорите с "Продължаваме...
Иван Таков: Дългът на "Топлофикация...
"Копейкин се е провалил като баща":...
Financial Times: Изборите през...
Политолог: Изборите ще бъдат...
И "Зелено движение" подкрепи...

Последни новини