Борисов: Няма шанс за правителство на малцинството

1827
Борисов: Няма шанс за правителство на малцинството
Снимка: БГНЕС

Правителство на малцинството означава трайна нестабилност, този вариант не работи. Това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов в предаването „Лице в лице“ по БТВ.

„Не искам никого да обидя, но точната дума е дилетантство, непрофесионално неразбиране как работи държавата. Не може с по 60 – 70 депутати, колкото предричат агенциите, някой да прави правителство. Ако не се направи стабилна коалиция, няма никакъв шанс. Ядрото трябва да бъде от двете първи коалиции. Лъжа е, че някой може да притисне ГЕРБ да направи правителство на малцинството. Шансът е само един – или ще има правителство с експерти от двете политически сили, или с политически фигури от двете политически сили“, категоричен бе Борисов.

Борисов: България ще излезе от дупката, ако направим коалиция с ПП-ДБ

Не знам дали може да бъде сформирана, но бъде ли - много бързо България ще излезе от дупката. Това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов ...

Лидерът на ГЕРБ декларира, че е готов на компромис. „Ако си победител и не станеш премиер е компромис. Аз съм човек с най-голям опит и качества. Трябва да се направи компромис между първите две партии и да се сформира правителство, това е най-доброто. Нищо не предлагам сега, ще предлагам след 2-ри. Не изключвам нищо. В интерес на хората трябва да се направят лични компромиси. Надявам се след 2-ри април политическите лидери, които все пак, дори послъгвайки, изповядват евроатлантически ценности, да направим коалиция. Не изключвам нищо след 2-ри април, защото това го искат българите, това го искат нашите партньори. Много сме малки, за да проявим инат и неразбиране“, обяви Борисов.

Той потвърди, че този път ще стане депутат. Борисов бе категоричен и, че ще стои в парламента докато бъде направено правителство. „Според мен правителство ще има. Партиите вече нямат ресурс, нямат сили. Ако този път президентът Радев извърви бързо мандатите, ще имаме още един и още един и на хората ще им писне“, допълни Борисов.

„Хубаво е да е стабилно правителството. Правителство, в което имаш 130 – 140 депутати поне, това е стабилно правителство. При тези резултати това може да се постигне, само ако се съберат първите две формации“, каза още Борисов и още веднъж обяви, че формулата за правителство на малцинството не работи.

Борисов: Какъв беше Шишков, преди да стане министър? Убиец

Бойко Борисов от Търново: Знам как се прави, но ще е по-трудно от всеки друг път

"Ако на тези избори не победим и не направим правителство, няма смисъл на следващи да минаваме и да правим агитации", каза лидерът на Г...

Запитан какво е отношението му към "Възраждане" и БСП, той отговори, че с тях няма как да се прави правителство. "С Възраждане имаме уважение помежду си, но и толкова идеологически различия, че няма как. Аз съм притеснен, че Асен Василев се гордее, че е гласувал с тях против американските реактори от "Уестингхаус" и против вторите 8 изтребителя F-16", обясни Борисов. Относно БСП той обяви, че има решение на конгреса и със социалистите няма как да има общо управление. 

Борисов: България ще излезе от дупката, ако направим коалиция с ПП-ДБ

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛИТИКА:

Борислав Цеков: Ако внесат вот на недоверие, ще нарушат Конституцията

Елена Йончева: Мигрантите ще бъдат връщани обратно

Гроздан Караджов: ГЕРБ, ДПС и ПП-ДБ искаха да покрият скандала около Нотариуса

Бойната група на НАТО у нас получи висока оценка

Нанков: Лъжа е, че настоящият регионален министър е кадър на ГЕРБ

Още една рокада в Агенция "Митници"(ВИДЕО)

Новият директор на „Митниците“: Заварих уплашени хора

Еврокомисар Илва Йохансон ни обеща конкретна дата за сухопътния Шенген

БСП ще праща доклада за "Боташ" на Европейската прокуратура (ВИДЕО)

Рюте към Главчев: Ще съдействаме пред Австрия за пълноправното ви членство в Шенген

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика