НА ЖИВОПравителството въвежда механизъм за контрол на цените

Борисов: Основен приоритет са ни стабилизиране на страната, икономически растеж и подкрепа за уязвимите групи

1747

ГЕРБ разполага със солидна управленска програма, в която основен приоритет са стабилизирането на страната, ускоряването на икономическия растеж и подкрепа на пенсионерите и всички уязвими групи от обществото. Това е заявил председателят на партията Бойко Борисов пред председателя на Християндемократическия съюз на Германия Фрийдрих Мерц в рамките на срещата на ЕНП в Атина, съобщи той в профила си във Facebook.

"В парламента ГЕРБ вече доказа, че може да формира мнозинства и да лидира процеси като осигуряването на компенсации и подкрепа за бизнеса и за хората, регулирането на цените на горивата, осигуряването на военна подкрепа за Украйна и грижи за украинските бежанци, продължаването на европейската интеграция на Северна Македония и гарантирането на втората част от ескадрилата F-16", пише още Борисов в личния си профил.

По-рано днес Борисов съобщи и че правителството, което ще предложи ГЕРБ, ще бъде от експерти, които могат да стабилизират България. Това той е заявил в разговор с председателя на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен на срещата на ЕНП в Атина.

"ГЕРБ ще предложи състав на кабинет. Убеден съм, че на държавата ни е необходимо стабилно правителство. Това заявих пред председателя на Европейския парламент Роберта Мецола, с която разговаряхме в рамките на срещата на ЕНП в Атина. Благодарих й, че Европарламентът за пореден път подкрепи България по пътя й към Шенген и подчертах, че е недопустимо пред страната ни да се поставят допълнителни политически условия, след като отдавна сме изпълнили всички критерии за членство", допълни Борисов.

"Бойко Борисов ще се върне ли обратно в БСП?"

"Последните 10 години лявото пространство се раздроби на много малки партии и една по-голяма, именно БСП. Подобно обединение би имало с...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Още от Балкани

Силен снеговалеж затвори училищата...
Сръбски депутат гледа порно в...
Сърбия и Черна гора изпращат спасителни...
Солидна порция бой: Журналист...
Александър Вучич готов да се кандидатира...
Буяр Османи: Време е да се сложи...
За изминалата нощ серия от трусове...
Румен Радев изказа съболезнования...
Стево Пендаровски изказа съболезнования...
Вучич се среща с Лайчак за диалога...
Снежна буря и заледени пътища...
Пендаровски нарече вандали тримата...

Последни новини