НА ЖИВОВойната в Украйна

Бракониери, добивали незаконно дърва, са задържани

1183

Трима бракониери, добивали незаконно дърва в гори в монтанско, са задържани в последните два дни, съобщиха от Областната дирекция на МВР в Монтана, цитирано от БТА. 

В землището на село Лехчево е спрян мъж на 37 години, който кара каруца с незаконно отсечени дърва от вида топола и акация. В гора край село Якимово е открит 19-годишен младеж, който се движи с каруца с отсечени трупи топола.

ОЩЕ: В Пловдивско издирват бракониери за намерена убита кошута

Пак край Якимово е спрян и друг нарушител - мъж на 25 години, който кара каруца с прясно отрязани дърва от видя бряст. Нито един от тримата нарушители не е имал превозен билет за дървата, а те не са били маркирани с контролна горска марка. На бракониерите са съставени актове, а дървата са конфискувани, уточняват още те.

С падането на температурите през последния месец незаконният добив на дърва за огрев в Монтанско зачести, съобщават от полицейската дирекция в Монтана.

ОЩЕ: Монтана - рекордьор по купен вот

Полицията отбелязва случаи на заловени бракониери в горите или по пътищата към тях, а също и много случаи на открити в частни дворове и складове прясно отрязани дърва без документи за произход и без да са маркирани с контролна горска марка.

На много места има задържани бракониери, иззети моторни триони, автомобили и каруци за превоз на дървата, образувани са преписки и досъдебни производства, и произнесени присъди, но въпреки това набезите не спират, коментираха още от МВР.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Още от Крими

Откриха трите момичета, избягали...
Шофьорът от катастрофата в Батановци...
Полицията залови група от осем...
Оставиха в ареста варненеца,...
Дете загина в катастрофа, предизвикана...
Издирват 25-годишен мъж, изчезнал...
Майката на издирвания студент...
Тежка катастрофа край Перник,...
Двама ранени при тежка катастрофа...
Осемнайсет души са ранени в катастрофи...
Продължава издирването на студента...
Във Велико Търново задържаха...

Последни новини