Братя Диневи ще съдят Волен Сидеров

5337
Братя Диневи ще съдят Волен Сидеров
Снимка: БГНЕС

Твърденията, че наши заведения нарушават закона, а никой не ги проверява, са неверни. Това пише в позиция на "Диневи Груп" по повод думите на съпредседателят на Обединените патриоти и лидер на "Атака" Волен Сидеров "двама братя лауреати за Нобелова награда от Свети Влас", визирайки братя Диневи, като заяви, че "всеки, който дойде на власт получава от тях апартамент, а след това при тях не стъпват нито РЗИ, нито МВР, нито такива с маски и дори в момента там почиват представители на правителството".

Припомняме, че в анонимната страница във Facebook "Неутрална България" по-рано тази седмица се появиха снимки, на които се твърди, че е Валери Симеонов, почиващ на плажа на братя Диневи.

Симеонов отговори на Сидеров: Законът се спазва, това са долни лъжи

Словесната война между коалиционните партньори Волен Сидеров и Валери Симеонов се разгръща с пълна сила. След новата порция обвинения...

"Твърденията, че наши заведения нарушават закона, а никой не ги проверява, са неверни. Ние сме инвеститори и не управляваме пряко стопански обекти. Отдаваме под наем стотици помещения, в това число и на „Марина Диневи“- там развиват дейност ресторанти, клубове, магазини и т.н.", се казва в позицията, изпратена до медиите.

"Отговорност за тези заведения, по отношение на шум, качество на обслужване и др., носят отделните юридически лица, които са наши наематели. Държавните контролни органи контактуват с тях, не с нас. Отговор на въпроса, кое заведение колко пъти е проверявано, може да бъде потърсено от отделните наематели", пише още в съобщението.

Публикуваме пълното съобщение без редакторска намеса:

Сидеров отново избухна срещу Симеонов заради затварянето на заведения по морето

Затварянето на две от популярните заведения на Черноморието - Cacao Beach и бар "Хедон", разгневи лидера на "Атака" Волен Сидеров. Той...

През последните дни по наш адрес бяха изречени неверни твърдения от народния представител Волен Сидеров. Уважението към истината изисква да поясним:

Твърденията, че наши заведения нарушават закона, а никой не ги проверява, са неверни. Ние сме инвеститори и не управляваме пряко стопански обекти. Отдаваме под наем стотици помещения, в това число и на „Марина Диневи“- там развиват дейност ресторанти, клубове, магазини и т.н. Отговорност за тези заведения, по отношение на шум, качество на обслужване и др., носят отделните юридически лица, които са наши наематели. Държавните контролни органи контактуват с тях, не с нас. Отговор на въпроса, кое заведение колко пъти е проверявано, може да бъде потърсено от отделните наематели.

Изявлението, че членовете на всички правителства имат подарени апартаменти при нас е невярно и в разрез с бизнес логиката. Нито един действащ министър не е почивал и не е искал да почива безплатно досега при нас. За 29 години в бизнеса нищо не сме взели от държавата и нямаме нужда да ни защитават политици. Твърдението, че „Марина Диневи“ е построена „с груби нарушения на екологията и строителните изисквания, а никой не проверява това“,е невярна манипулация. През последните 12 години яхтеното пристанище е проверявано от всички възможни контролни органи на Република България – заключението им е, че всичко е законно.

Юристите ни вече подготвят документите за съда - всеки, който е изрекъл клевети, обидни квалификации и неверни твърдения, които ощетяват бизнеса ни, ще отговаря пред закона.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com