Бургас зае първо място сред общините в "Екорали България" 2018

621
Бургас зае първо място сред общините в "Екорали България" 2018
Снимка: Община Бургас

Община Бургас спечели първото място сред общините, които взеха участие в шестото поред издание на "Екорали България" за електрически превозни средства и автомобили, задвижвани от алтернативни енергии. В генералното класиране бургаският екипаж, съставен от автомобилните асове Стоян Апостолов и Павлина Апостолова, и състезавал се с общинския електромобил КИА СОУЛ, зае престижното 6-то място, съобщиха от пресцентъра на Общината.

Именитите и опитни рали състезатели се срещнаха с кмета Димитър Николов, за да му връчат престижната купа от "Екорали България" и да разкажат за нестандартната надпревара.

Бургас прави два паметника на своя "баща"

Два паметника на Александър Георгиев-Коджакафалията – оригинал и реплика, ще прави община Бургас, съобщи кореспондентът на Actual...

Те споделиха, че маршрутът е бил от София през Искърското дефиле до Вършец и обратно. В ралито са участвали общо 19 коли - 17 електромобила и 2 хибрида, сред които е имало няколко общини - Столична, Габрово, Велико Търново и чужди екипажи - френски с Рено ЗОИ, испански с БМВ i3, италиански и 2 чешки с Тесла S. Останалите български екипажи са били с Тесла, КИА, Фолксваген, Нисан, Хюндай и Тойота.

Французите Дидие Малга и Ан Бонел с Рено "Зои" са оглавили крайното класиране. В надпреварата взел участие и световния шампион от 2017-та г. Валтер Кофлер от Италия с Тесла Модел S.

Състезателите споделиха, че "Екорали България" е кръг от Световната Е-регулаторна купа на ФИА (FIA E-Rally Regularity Cup) и не е скоростно състезание, при което се гони минимално време и максимална скорост. Етапите, наречени регулаторни тестове, през които преминават автомобилите, се карат по пътна книга за точно време и възможно най-ефективно като разход на енергия.

Електрическият автомобил марка КИА СОУЛ, който участва в екоралито, е част от закупените два електромобила през 2017-та г. от Община Бургас чрез привлечено финансиране от Националния доверителен екофонд.

Папагали от три континента гостуват на жива изложба в Бургас

Една от най-големите изложби на екзотични птици в Източна Европа гостува за втори път в Бургас - експоцентър "Флора". Тя вече е официал...

През последните години Община Бургас от години следва политика за насърчаване използването на щадящ околната среда транспорт, в контекста на глобалните климатични промени и усилията за постепенно ограничаване употребата на фосилни горива - нефт, газ, въглища.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от БУРГАС:

Община Бургас призова да се дават идеи за изпълнение на плана за интегрирано развитие

Кметът на Бургас похвали двама първокласници (СНИМКА)

Бургас ще бъде домакин на най-голямото географско събитие в страната

125 електрически велосипеда скоро ще са на разположение на бургазлии

Бургас отбеляза Деня на Тракия

Община Бургас изгражда нов дом за възрастни хора в парк "Минерални бани"

Община Бургас изгражда нова спортна зала

Бургас ще посрещне учени от цял свят на симпозиум по биоинформатика и биомедицина

Бургас започва профилактична дезинфекция на паркове, градини и площадки

Бургас отбеляза Благовещение и 90 г. от рождението на Христо Фотев

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Бургас