Български каскадьор, участвал в "Игра на тронове" и още над 120 филма, влиза в политиката

7274
Български каскадьор, участвал в "Игра на тронове" и още над 120 филма, влиза в политиката
Снимка: Личен архив

43-годишният Тодор Лазаров е водач на листата на партия МИР (Морал, Инициативност, Родолюбие) в Благоевград. Той е един от най-търсените български каскадьори, участвал във филми като "Троя", "Непобедимите", "Херкулес", "Марко Поло", "Игра на тронове" и още над 120 филма. Той е Съосновател на HITZINTERNATIONAL, в която членуват едни от най-добрите каскадьори в света, привилегия и чест в света на киното. Бивш национален състезател по джудо и самбо, многократен шампион на България с титли от световни европейски и международни състезания, по настоящем треньор “Шун Джудо клуб”София. Каскадьор, Екшън режисьор с повече от 24 години зад гърба си с над 120 холивудски, европейски и боливудски продукции. Изпълнителен продуцент на един от най големите оперни спектакли “Опера Д’Аморе” с участието на легенди като Хосе Карерас. Дебютният му филм като режисьор “Безвремие” печели и продължава да печели много международни филмови фестивали. Благодетел и създател на платформата “Благодаря ти” към едноименната фондация “Благодаря ти”. През 2018 година е удостоен с Приза “Достоен Българин” за свия принос към благотворителността с неговата иновативна платформа “Благодаря ти”. Тодор Лазаров е българофил и любител на спокойната атмосфера по нашите земи. Мисията му е да запази традициите, но да не се спира пред новостите, които му поставя бързо развиващата се среда в света. Вярва в принципа, че всяко добро повлича след себе си по-голямо добро.

„През всичките тези повече от 32 години преход, кой ли не влезе в политиката да ни “оправя”. Гръмки обещания, кое от кое по невероятни, много от тях изпълними, но…. Да си политик или да си част от политическа партия в България е как да се каже, “политик” е мръсна дума, а “политическа партия” мафиотска организация. От дълги години се боря със себе си, с моите принципи, МОРАЛ, етика, поемал съм ИНИЦИАТИВИ, обиколил съм света и винаги съм се връщал в България, защото РОДОЛЮБИЕТО е част от нашето съществуване и начин на живот. България е моето парче земя, въздуха и мое семейство. Ще започна с клишето “не влизам в политиката да бъда политик” Влизам защото, ми писна да слушам само лъжи, да ни крадат (за това сме виновни само ние) ние сами си го позволяваме… повече не искам да им позволявам… като един неистински “политик” няма да обещавам нищо, толкова много са ни обещавали, че приказката “лесно е да обещаеш, глупост е да го изпълниш”. Ще превърна в една много българска поговорка. Не искам да обещавам, защото не искам да излъжа никой. Но ще правя всичко което е по силите ми, и не защото така съм възпитаван, а защото така е правилно. Трябва да се води политика на ДОБРУВАНЕ, стига ни толкова “поговорки“. Смятам, че и вие ще се съгласите с мен?!“ Това заяви световноизвестният каскадьор Тодор Лазаров, който е водач на листата за народни представители на партия МИР в област Благоевград.

Той подчерта, че и избрал да влезе в политика от партия МИР (Морал, Инициативност, Родолюбие), защото и те като него ежедневно с дела и личен пример се борят за добруването на българския народ.

„Политиката е мръсна игра, мръсна работа - така казват всички. Това е една много основателна причина да участвам в тези избори, не защото искам да се изцапам, а защото искам да изчистя мръсотията. И както обичам да казвам “Да чистиш тоалетни е мръсна работа - така казват хората, но много чисти и добри човеци го правят”. Това мисля, че една много основателна причина. Но по важното е, че намерих съмишленици и добри хора в партия МИР с добри намерения и цели за по-добър живот за всички нас в България. Млада партия с едни от най- добрите специалисти във всички осфери. И още нещо, за първи път срещам, партия която има “Етичен кодекс”, това е нещо ново и мисля, че трябва останалите партии да вземат пример от партия МИР. Още нещо- “една птичка пролет не прави” така сме свикнали и го чуваме постоянно. За това ще ви разкажа една много кратка истинска история от Индия. Един човек всяка сутрин с лодката гребал до работа си, всяка сутрин минавал покрай един безлюден остров, без никакъв растителност. Решил че всяка сутрин когато минава покрай острова ще засажда по едно дърво, в продължение на много години всеки ден засаждал по нещо! След годи и 1000 засадени дървета, цветя и т.н. Правителството на Индия започнало да го населява със животни, сега този остров е защитен със закон резерват! В този ред на мисли ние може да бъдем този човек, всичко зависи от нас - какви искаме да бъдем, да засадим цвете или да го откъснем! Толко много приоритети, че не знам от къде да започна, но едни от най важни са, култура (тъй като от 24 години се занимавам с кино), образование, спорт (от 30 години също съм и в спорта, като съм бил в националния отбор по Джудо и Самбо, а сега вече съм треньор в СК Шун Джудо София). Развитието на българското село, тъй като аз съм от село и преди 7 години се върна да си живея там, мисля че има много какво да се направи. Не винаги само големия град има своите предимства, много идеи и хора са тръгнали от българското село, а последните години водените политики убиха голяма част да не кажа 100% от селата. Когато убиеш образованието и културата в една държава, нищо хубаво не я очаква. Също така, ако няма спорт убиеш и спорта, къде ще са посланиците на България (в образованието също имаме такива посланици), защото спортистите са тези които с гордост носят и издигат флага на България, за да ни има и да пребъдем! От спорта и след това професията съм научил три неща- Дисциплина, постоянство, концентрация! Без тях не може да бъдеш успешен, поне така аз си мисля! Много искам хората да бъдат по светли в душите си“. Това каза още Тодор Лазаров и завърши с думите - “Светлината в душата е пътя към светло бъдеще”.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛИТИКА:

БНТ "забрави" да излъчи пълното интервю със служебния премиер, липсва ключова част за Даниел Митов

Димитър Главчев: Нямам намерение да предлагам друг външен министър

Мартин Димитров, ПП-ДБ: Има спешна нужда от предоговаряне по казуса "Боташ"

Росен Карадимов: До месец и половина ще изработим новата стратегия на ББР

Бойко Пенков се завръща в МЗ, премиерът назначи шестима заместник-министри

Асен Василев: Сделката "Боташ" е изключително неизгодна, плащаме по 1 млн. на ден

Ивайло Мирчев: Договорът с „Боташ“ е една от най-лошите сделки в историята на България

Младите приемат членството ни в ЕС за даденост: Оценка на Европарламента в България

Митов изпрати официално писмо до премиера, за да се откаже от външно министерство

Още уволнения на зам.-министри в кабинета Главчев

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика