НА ЖИВОВойната в Украйна

"Български пощи" осигурява безплатни доставки и парични преводи за наводнените карловски села

798

„Български пощи“ създадоха необходимата организация за безвъзмездно приемане на куриерски пощенски пратки и пощенски парични преводи за тежко пострадалите от наводненията село Богдан, село Слатина, село Каравелово и село Трилистник.

Те бяха наводнени на 2 септември заради скъсана дига на река Стряма след проливните дъждове и бе обявено частично бедствено положение. ВМЗ-Сопот също спря временно производствената си дейност, тъй като заводът бе засегнат от пороите.Тежко беше положението в Каравелово, където е имало втора приливна вълна. Наложи се дори намесата на хеликоптер, който спаси 20 души. За щастие вследствие на бедствието няма загинали хора. На следващия ден река Стряма заля и село в община Марица. Става дума за село Трилистник, от където бяха евакуирани 40 души.

Периодът на инициативата на "Български пощи" е от 26 септември до 31 октомври 2022 г. Пратките с тегло до 20 кг. ще се приемат във всички пощенски станции на „Български пощи“ и офисите на СП ИМС/Булпост. Условието е подателят да е физическо лице, а получател кметствата на съответните села.

От "Български пощи" припомнят, че от 19 до 26 септември в селата Каравелово, Слатина, Богдан, Розино и Трилистник са изплатени над 200 брия еднократни социални помощи на пострадалите. Припомняме, че еднократната помощ бе до 375 лв. 

Още: В наводнените пловдивски села ще може да се гласува

 

 

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Още от Общество

Христо Алексиев: Убедихме ЕС...
Тази седмица Sofia Christmas...
Земеделското министерство започва...
Стана ясно с колко поскъпва токът...
Времето утре - 6 декември 2022...
С 38,5 млн. лв. АПИ ремонтира пътни...
Явор Бахаров след ареста си: Това...
Заради стачка на служителите...
Рашидов удостои с почетната награда...
Над 300 000 емигранти са се завърнали...
Ограничават движението през...
Министър Шишков каза кога ще бъде...

Последни новини