Българският спектакъл "Кокошка" в селекцията на международни фестивали

2907
Българският спектакъл "Кокошка" в селекцията на международни фестивали
Снимка: SPAM STUDIOS

След като в края на 2018 се завърнаха от Международния театрален фестивал в Прищина с две награди – за най-добър режисьор на Ана Батева и за най-добро представление, екипът на „Кокошка“ отново влиза в международни фестивални селекции.

На 30ти март, първото представление на SPAM studios, ще бъде представено в рамките на Арт Трема Фест (Сърбия), а в конкурентната програма влизат представления на Битеф театър (Белград), ДАХ театър (Белград), както и театри из Хърватска и Босна и Херцеговина. Освен сериозната конкуренция, за екипът на „Кокошка“ огромно предизвикателство представлява и фактът, че в журито влизат видни театрални дейци, като Зиях Соколович – един от най-добрите босненски актьори и Нина Хорват – хърватски драматург и режисьор. В подкрепа на пътуването за международното участие на екипа на „Кокошка“ се включва посолството на България в Белград, което съдейства безвъзмездно. Очаква се и български представители да присъстват официално на премирата на спектакъла в Сърбия.

Представят "Вик за любов" в Кюстендил

Днес (28-ми януари) от 19:00 ч. в голямата зала на общинския театър в Кюстендил ще бъде представен спектакълът "Вик за любов" ...

След Сърбия, в началото на април, “Koкошка“ ще разпери криле и в македонската столица. В рамките на Международния фестивал за независим театър „Лица без маски“, в Скопие, на една сцена ще се срещнат артисти от Италия, Косово, Македония и България.

Преди да се представят на международна сцена, имате възможност да гледате „Кокошка“ по А .П. Чехов и Н. Коляда и в София, а датите са 14-ти и 27-ми март, както и 12-ти април. Представлението вече се играе в своя нов дом, Театрална работилница Сфумато - зала Underground, благодарение на доверието на проф. Маргарита Младенова и проф. Иван Добчев.

Спектакълът „Кокошка“ е първият голям проект, с който арт сдружението за независим театър SPAM STUDIOS постави началото на своята творческа дейност. Припомняме, че премиерата беше през септември 2018-та, като именно за нея специално от Русия дойде и драматургът на „Кокошка“ – Николай Коляда. Това бе първа негова среща с българската публика, осъществена по покана на създателите на SPAM – Ана Батева и Стефан Здравески. След успешния старт, още през октомври „Кокошка“ отлетя за Англия, където пред препълнен салон разсмя, зарадва и замисли българската публика в Лондон.

Последните спектакли на "Булевардът на залеза" ви очакват в Музикалния театър

Легендарният мюзикъл „Булевардът на залеза” на Андрю Лойд Уебър ще се играе за последно на сцената на Националния музикален...

В „Кокошка“ участват талантливите млади актьори – Василена Винченцо и Васил Дуев, познат на зрителите и като режисьор. Драматургията – руска класика, е смесица от текстове на А. П. Чехов и Николай Коляда. Жанрът е трагикомедия, а иронизирането на „културната“ родна действителност е в основата на спектакъла – „Хората на изкуството са изкуствени!“, през сълзи заявява Нина Заречная (В. Винченцо). Използвани са съвременни средства и похвати при поставянето.

Вече спектакълът има и промо видео, създадено специално за международните селекции по фестивали.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ДОБРИТЕ НОВИНИ:

"60 от сърце": Кампания помага на деца в неравностойно положение да ходят на театър

Първокласници намериха и върнаха голяма сума пари

Възобновяват костно-мозъчните трансплантации в ИСУЛ

Лекари от ИСУЛ с публикация в престижно списание

Над 200 близнаци родени у нас през 2023 г. с помощ от Центъра за асистирана репродукция

Абитуриенти отпразнуваха завършването си с колективно кръводаряване

Иновация в обучението по анатомия у нас: Как човешкото тяло оживява във виртуалния свят? (ВИДЕО)

Чатбот ще разяснява правата на децата и ще отговаря на въпроси за насилието

Спешен случай на борда на самолет: Медицинска сестра от МБАЛ-Севлиево спаси пациент

Малчугани изработиха 250 мартеници, даряват ги на украински деца

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Добрите новини