Българско кино студио снима реклама на Тойота Европа (ВИДЕО)

9551
Българско кино студио снима реклама на Тойота Европа (ВИДЕО)
Снимка: Toyota

Новият рекламен клип на Toyota Yaris "Почувствай енергията на новия Yaris", който се върти в телевизионния ефир от м. май, е сниман в България. Клипът е продукция, поръчана от eвропейското подразделение на автомобилния гигант  Toyota Motor Europe и за пръв път е показан по време на автомобилното изложение в Женева през март тази година.

Оригиналното 90-секундно видео в режисирано от Antoni Nykowski (Антон Никовски) от Papaya Film Studios и  илюстрира модерността и динамичния стил на новия фейслифт на Yaris. Акцент в рекламния клип се поставя върху хибридното задвижване, както и върху новия бензинов 1.5 л/111 к.с. двигател. Продуцент-изпълнител на проекта в България е софийската "Made in Sofia", оглавявана от Искра Петрова.

"Имахме свободата да избираме измежду няколко варианта за телевизионна кампания на новия Yaris.  За нас е чест, че можем да комуникираме модела с видео, което е заснето в България" коментира Михаела Радкова, Бранд мениджър в Toyota България. "Няма да забравя учудването ми, когато през първата ми седмица в компанията с мен се свърза Искра Петрова от продуцентско студио "Made in Sofia" с молба за осигуряване на голям брой автомобили за декор на клип. Имахме толкова малко време за реакция, че се наложи да вземем всички небрандирани служебни автомобили на колеги в София, за да помогнем."

Изпълнителният продуцент Искра Петрова заяви: "Снимахме през най-дългия и най-студен зимен период за последните 20 години - имаше национален и европейски недостиг на средства за почистване на улиците от лед и сняг. За нас беше огромно постижение това, че  успяхме да осигурим екипа и необходимото количество консумативи за почистване на снимачната площадка, които трябваше да бъдат търсени и доставени от различни градове на страната".

"Когато видяхме планините от сняг по улиците на Лондон и Ню Йорк – външните филмови декори в Ню Бояна - само няколко дни преди снимките, започнахме да се замисляме за евентуални промени в графика или в сценария на продукцията. Реагирахме бързо и в същия ден успяхме да ангажираме част от екип, който работеше по поддържането на някои от пистите на летище София. Хората започнаха работа в зори на следващия ден и вече по обед екстериорът за снимките на сцената с нощния клуб беше изцяло почистен от снега. Този първи успех в справянето със ситуацията ни беше достатъчен, за да повярваме, че ще успеем да подготвим целия терен за снимки навреме. Много съм благодарна за постоянната и цялостна подкрепа на моето малко семейство в "Made In Sofia” - Стела Кръстева, Моника Буюклиева и Едуард Мичонгуе”.

Искра добавя: "Една от най-трудните задачи бе да направим локва с размери 20 метра на 10 метра за заснемането на впечатляващите кадансови кадри с преминаването на колата през водата и най-вече да се предотврати замръзването на локвата до сутринта, когато трябваше да завърши снимачният “ден”. Два дни преди снимките започнахме да правим тестовете на открито, при големите минусови градуси, търсейки решения, безвредни за екипа, декора и околната среда.”

Актьорското присъствие в клипа е изцяло българско – за участие в нощните улични сцени бе наета масовка от 50 човека, а талантливият танцьор, който “флиртува” с колата пред нощния клуб, е Петър Иванов, инструктор в танцовата хип-хоп школа uMove - София.

Творческото задание от Toyota беше да се улови модерното усещане на новия Yaris, който е насочен към по-младата аудитория, с активен градски стил на шофиране. Клипът преплита жизнерадостни калейдоскопски образи, показвайки новия облик на Yaris със серия от оживени нощни градски сцени, докато колата се движи по улиците към приключението. Nykowski използва LED панели, за да проектира светлини и мотиви върху екстериора на автомобила, поддържайки калейдоскопските изображения и добавя полусферични ефекти в пост-продукцията - впечатляваща извита стена от LED панели с размери 10м на 4м, използвана за основа на светещата сфера с движещи се образи в клипа, бе наета и изградена за снимките от Жокер Медия, водеща компания в предлагането на иновативни решения за масови събития у нас и в чужбина. В крайна сметка клипът предлага свеж, уникален поглед към новия Yaris, който се отличава от многото традиционни реклами на автомобили.

"Наистина обичам да снимам автомобили - клиповете за коли са предназначени да грабнат окото и е винаги интересна задачата да се създадат образ и история, които да помогнат за улавянето на истинския дух на колата", каза Антон Никовски. "Беше толкова забавно да работим с Toyota, за да зададем тона на новия Yaris 2017 с този динамичен филм."

Stephane Rydlewski, мениджър на кампанията на Toyota Europe заяви: "С Yaris Hybrid 2017 искахме аудиторията да почувства енергията, която носи управлението на тази кола, а Папая го направи блестящо. Гарантирано 100% хибридно забавление"

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от АВТО:

Експерти посочиха 5 места в колата, където най-често се образува ръжда

Tesla обяви, че търпи огромни загуби

Защо не трябва да пръскате колата си с вода преди да нанесете пяна

Opel Grandland също стана електромобил

Силен скок: До края на годината един от всеки пет автомобила ще бъде електрически

Мoto Morini стъпи на българския пазар

Китайски автомобилен концерн ще произвежда хибриди в Италия

При кои автомобили е опасно резервоарът да се пълни догоре

Може ли да се смесват различни масла в двигателя?

Каква е причината толкова много стартъпи за електромобили да се провалят?

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com