НА ЖИВОВойната в Украйна

Цената на петрола падна до най-ниско ниво от януари насам

1091

Цената на петрола удари 9-месечно дъно по време на ранната търговия в понеделник. Основна причина за поевтиняването са страховете от спад в търсенето, породени от помрачените икономически прогнози в резултат на вдигането на лихвите от страна на централните банки по света. Паралелно с това инвеститорите очакват допълнителен натиск върху цената на петрола заради поскъпващия щатски долар.

Фючърсите върху цената на петрола тип „Брент” поевтиняха до 84.51 долара за барел по време на ранната търговия. Това е най-ниската цена от 14 януари насам, предава Reuters. Малко по-късно петролът възстанови загубите, като към момента на подготвяне на материала се търгува срещу 85.44 долара за барел.

Щатският лек суров петрол WTI удари дневно дъно от 77.21 долара за барел, което е най-ниската цена от 6 януари насам. WTI също успя да вдигне леко цената, като към момента на подготвяне на материала се търгува срещу 78.27 долара за барел.

„Затягането на глобалната парична политика от ключовите централни банки за потушаване на повишената инфлация и внушителното покачване на долара към върхове (невиждани) от повече от две десетилетия, повиши опасенията за икономическо забавяне и действа като ключов насрещен вятър за цените на суровия петрол“, каза Суганда Сачдева от Religare Broking.

Защо златото не поскъпва въпреки кризата?

Времената би трябвало да са перфектни за инвестиция в злато. Традиционно благородният метал поскъпва когато инфлацията е висока, тъй ка...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Още от Международни

Зеленски каза каква цена иска...
Франция: "Фраматом" е независима...
Тези икономики се радват на неочакван...
Африканска страна иска да плаща...
Докога Фед ще повишава лихвените...
5 неща, които трябва да правят...
Колко ще плаща Disney на новия...
Инфлацията в еврозоната ще остане...
ЕК предложи ценовият таван на...
Как Украйна ще връща отпуснати...
Испания въвежда мерки в подкрепа...
Полски съд защити "Газпром",...

Последни новини