Четири общини в Старозагорско избират кметове на балотаж 

1
Четири общини в Старозагорско избират кметове на балотаж 
Снимка: Aктуално
Изборният ден започна нормално в Старозагорска област, на втори тур гласуват 49 130 души в 103 секции. Към 12:30 часа избирателната активност е 28,19 на сто. 

Кмет на община на балотаж избират в четири общини - Чирпан, Гурково, Николаево и Опан. Избирателната активност към този час в тях съответно е 20,69%, 36,19%, 37, 91% и 41,17 на сто. 

В община Чирпан за гласовете на избирателите спорят Ивайло Крачолов и Гено Генов. Балотаж за кмет на кметство има и в село Свобода

В община Гурково на балотаж играят Мариан Цонев и Иван Иванов. В общината балотаж има и в село Конаре

Николай Кънев и Юсеин Юсменов спорят за кметското място в община Николаево

Балотаж на местните избори - къде ще се гласува и кои са претендентите в най-големите градове

Днес се провежда втори тур на местните избори. Избират се кметове в 97 общини, 377 кметства и 31 района. Както и преди седмица, изборни...

В община Опан пък на балотажа спорят Генчо Колев и Минчо Чавдаров. Балотаж има и в единственото населено място с над 350 души население - Ястребово.

За кметове на кметства има балотажи в седем села от община Казанлък - Копринка, Ясеново, Шейново, Дунавци, Крън, Овощник и Енина. Избирателната активност към 12:30 часа в общината е 27,97 процента. В община Павел баня кмет на кметство избират в Скобелево, Габарево и Долно Сахране. Избирателната активност там е 35,38 на сто. В община Братя Даскалови при 16,82 на сто избирателна активност балотаж има в село Черна гора. В община Мъглиж балотажи има в Юлиево и Тулово. Избирателната активност в общината към 12:30 часа е 26,39 на сто. В община Гълъбово балотаж има само в село Главан, 45,95% е избирателната активност там. 

В община Стара Загора балотажи има в пет села - Змейово, Хан Аспарухово, Братя Кунчеви, Загоре и Могила. Любопитното е, че в Могила на втория тур спорят  брат и сестра. 8 души от гласувалите на първи тур не подкрепиха никого от двамата, дали техните гласове ще са решаващи днес ще стане ясно в края на изборния ден. Избирателната активност към 10 часа в общината е 31,62 процента.

Трима претенденти за кметския стол се борят в радневското село Знаменосец, където вторият и третият кандидат събраха равен брой гласове на първия тур. Избирателната активност в общината е 41,77 процента.

Тази публикация е създадена в рамките на договор № BG05M9OP001-2.010-0458"От Актуално" в помощ на уязвими групи, който се осъществява с финансовата подкрепа на Европейски социален фонд на Европейския съюз по Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси“ 2014-2020 г. – Процедура „Развитие на социалното предприемачество“. Цялата отговорност за съдържанието на публикацията се носи от "От Актуално" в помощ на уязвими групи и при никакви обстоятелства не може да се счита, че тя отразява официалното становище на Европейския съюз и Управляващия орган на ОП РЧР 2014-2020 г.
Actualno.com
Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители