НА ЖИВОВойната в Украйна

Четирима убити след нападение на хотел в Могадишу

1189

Най-малко четирима души са били убити при продължаващото нападение на бойците на "Аш Шабаб", които през нощта обсадиха популярен хотел в сомалийската столица Могадишу, съобщи тази сутрин за АФП служител на Агенцията за сигурност.

Спорадична стрелба и експлозии все още се чуваха след разсъмване около хотел "Вила Роза", който се намира близо до президентския дворец в строго охраняван район на Могадишу и се посещава често от депутати и държавни служители.

"Въоръжените терористи са хванати в капан в една стая в сградата и силите за сигурност са на път да прекратят обсадата съвсем скоро... досега сме потвърдили смъртта на четирима души", заяви служителят по сигурността Мохамед Дахир.

"Няколко други души са ранени, включително правителствени служители", добави той.

Свидетели описват две мощни експлозии, последвани от стрелба, които накарали хората да избягат от мястото на инцидента в квартал Бондхере. Хотелът се намира само на няколко пресечки от офиса на президента на Сомалия Хасан Шейх Мохамуд.

Според свидетели всички пътища, водещи към хотела, са били отцепени от силите за сигурност.

Отговорност за нападението пое "Аш-Шабааб" - свързана с "Ал Кайда" войнствена групировка, която от 15 години се опитва да свали централното правителство на Сомалия.

Бойците засилиха нападенията срещу граждански и военни обекти, тъй като наскоро избраното правителство на Сомалия провежда политика на "тотална война" срещу ислямистите. , АФП

Над 20 жертви при атентат в ресторант в Могадишу

Повече от 20 души са загинали при нападение в ресторанта Liido Seafood в сомалийската столица Могадишу, съобщава Associated Press, като...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Още от Африка

Лукашенко пристигна на височайша...
ООН предупреждава за рекордни...
Израел атакува ивицата Газа...
12 деца починаха от мистериозна...
Над 1000 жертви на холера в Малави...
Инвестиции за милиарди и железопътни...
Марокански източник опровергава...
"Вагнер" с огромни печалби от...
Mомче застреля друго дете заради...
Висш командир на "Ислямска държава"...
Мъж на три съпруги от Пакистан...
САЩ и Япония с общи действия срещу...

Последни новини