НА ЖИВОВойната в Украйна

ЦИК: В 23 секции вече се гласува само с бюлетини заради развалени машини

778

Общо 6 жалби са постъпили в ЦИК - 2 от тях са жалби за работата на СИК, а другите са свързани с предизборна агитация и социологически проучвания. Постъпили са и 35 сигнала, които се обработват своевременно от членовете на ЦИК. 17 от тях са за агитация в социалните мрежи, но комисията няма отношение към тях, съобщиха от ЦИК на редовен брифинг.

Избирателната активност към 11.00 ч. е 8.89%, за сравнение с изборите през ноември миналата година, тогава е била 8.59%, а с тези през юли - тогава е била 11.96%. Още на две места е взето решение да се преустанови гласуването с машини - в 26 РИК Златица, и в Търговище.

Общо машините и секциите, в които се преустановява машинното гласуване и се преминава на хартиени бюлетини, са 23. Има 3 случая - в Кюстендил, Стара Загора и Пловдив, на разменени машини в СИК - в съседни секции са разменени машините, но все пак гласуването ще продължи.

"Машините, показали странни надписи, ще бъдат върнати в склада и подложени на щателна проверка. Към момента сме се съсредоточили в изборния процес", допълниха членовете на ЦИК.

ЦИК: Към 11 часа сме получили 10 сигнала за проблеми с гласуването

Общият брой секции, в които се гласува на 2 октомври в страната и извън страната са 12 934, подвижните секции са 292, в местата за задъ...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Още от Общество

Приказен Коледен влак с парен...
Топли дни през декември и гледане...
Колко ще ни струва трапезата за...
Проучват дали роднините на изоставеното...
Времето утре - 3 декември 2022...
Обновен Lidl в „Подуяне“ отвори...
Иван и Андрей пазаруват всичко...
Водата в Перник се очаква да поскъпне...
Представиха книга, посветена...
Улица "Русофили" се оказа чудо...
Половин милион българи пътуват...
Кога е най-подходящото време...

Последни новини