Citroen показа бъдещия си топ-модел

5091
Citroen показа бъдещия си топ-модел
Снимка: Citroen

Компанията Citroen представи първи официални снимки, както и данни за прототипа си CXPERIENCE. Луксозният седан ще бъде показан пред публика на стартиращото в края на месеца автомобилно изложение в Париж, като се очаква серийната му версия да се превърне в новия флагман на марката.

Габаритите на CXPERIENCE са дължина от 4850 мм, широчина – 2000 мм, височина  1370 мм и разстояние между двете оси – 3000 мм. По този начин концептуалният модел е със 130 мм по-къс, със 110 мм по-широк и със 100 мм по-нисък от последното поколение на седана Citroen C6. Разликата в междуосието е 100 мм в полза на CXPERIENCE.

Концептуалният модел е оборудван с хибриден силов агретат, който може да се зарежда от електропреносната мрежа. В него влизат бензинов двигател, електромотор, батерии с емкост 3 кВт/ч, както и разположена между моторите 8-степенна автоматична скоростна кутия. Сумарната мощност на агрегата е 300 к.с., като само на електричество прототипът може да измине 60 км.

Citroen CXPERIENCE разполага още с окачване Advanced Comfort. То заменя хидропневматичното Hydractive, с която бяха популярни моделите на френския производител. Неговата главна особеност се състои в наличието на два тръбни хидравлични амортисьора, които позволяват „по-меко” придвижване, особено при преминаване през лоша настилка.

За интериора на CXPERIENCE са използвани орехово дърво и скъпа кожа. Предните седалки са пълни със специална пяна, която променя формата си според тялото на шофьора или пътника, като запомня неговите особености. Повечето функции на автомобила се управляват от 19-инчов дисплей, разположен на приборния панел. Екранът може да се раздели на няколко части, а част от системите на автомобила може да се управляват и от приложение на смартфона на собственика.

Возещите се отзад пасажери имат достъп до таблети, от които могат да командват климатика или информационно-развлекателната система. Прототипът също така е получил камери вместо огледала, интегрирарни в подглавниците тон-колони и микрофони, проекционен дисплей, светодиодна оптика, отварящи се в противоположни посоки врати и система от видеокамери за кръгов обзор.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от АВТО:

Tesla съкращава хиляди служители

Какви глоби плащат автомобилните марки за вредни емисии

Европейските пристанища се превърнаха в паркинги на автомобили

Subaru Crosstreck - верен приятел в приключенията

Какво е нужно за преминаване на технически преглед

Кога автоматичната ръчна спирачка може да бъде опасна

Alfa Romeo представи първия си електромобил

BYD печели почти седем пъти по-малко от Tesla от продадена кола

Става по-топло – може ли обикновена вода да замени течността за чистачки?

Opel възражда Frontera в нова опаковка

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com