ЦСКА и Шахтьор не се победиха в мач с 6 гола и червен картон (ВИДЕО)

2172
 ЦСКА и Шахтьор не се победиха в мач с 6 гола и червен картон (ВИДЕО)
Снимка: Официален инстаграм профил на ЦСКА

ЦСКА и Шахтьор Караганда завършиха наравно 3:3 в последната контрола на „червените“ по време на подготвителния им лагер в Турция. Освен с шестте гола двубоят ще се запомни с червения картон на Тибо Вион, както и с попадението на Дауда Бамба, който наскоро се възстанови след претърпяна операция. „Армейците“ се прибират утре в България, където ще продължи подготовката им за пролетния полусезон.

В началото на срещата силите бяха доста изравнение, като двата тима опитаха да застрашат вратата на съперника, но до опасно положение така и не се стигна. Десетина минути преди края на първото полувреме Шахтьор поведе. Футболистите на ЦСКА допуснаха грешка в собствената си половина, което позволи на Максим Галкин да излезе на добра позиция и да стреля от границата на наказателното поле. Бусато не успя да реагира и топката влетя в десния ъгъл на пазената от него врата.

Край на мача

Posted by CSKA Sofia FC on Monday, January 30, 2023

„Червените“ стигнаха до изравнително попадение в средата на втората част. Тимът на Саша Илич получи право да изпълни дузпа заради нарушение срещу Вион в пеналта на казахстанците. Зад топката застана Дюкенс Назон, който не сгреши за 1:1. В 70-ата минута нападателят на „армейците“ можеше да отбележи втория си гол в мача, но ударът му срещна страничната греда.

ЦСКА обърна резултата в 71-ата минута след гол на норвежкото дуо Джонатан Линдсет – Тобиас Хайнц. Пристигналият в началото на зимната подготовка Хайнц намери своя сънародник, който запази самообладание и вкара топката под плонжа на вратаря на съперника. Малко по-късно Тибо Вион получи втори жълт картон и бе изгонен. На негово място обаче влезе Дауда Бамба.

ЦСКА

Десет минути преди края на контролата Шахтьор изравни. Автор на попадението бе Муртазаев. ЦСКА се оказа изоставащ в резултата в 84-ата минута, когато Амос Юга си отбеляза автогол след силно центриране от левия фланг. В последните секунди на срещата „червените“ изравниха. Хайнц открадна една топка в половината на противника и веднага подаде към Бамба. Нападателят се възползва отлично от паса и с техничен удар оформи крайното 3:3.

ЦСКА приключва лагера си в Турция с актив от една победа, три равенства и две поражения. Успехът за тима дойде срещу Гурник Забже, докато пораженията бяха срещу Санфрече Хирошима и ЛАСК Линц. Трите хикса пък са с Астана, Македония Гьорче Петров и Шахтьор Караганда.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ФУТБОЛ БГ:

Георги Иванов се срещна с президента на УЕФА Александър Чеферин

Десподов спаси ПАОК от резил, но титлата е "мисия невъзможна"

Дерменджиев: Да не си кривим душата, искаме дубъл (ВИДЕО)

Лудогорец разби Хебър и гледа смело към финала за Купата на България (ВИДЕО)

Ботев Пловдив урежда нов защитник за реванша с ЦСКА за Купата

Левски с поредна крачка към взимането на „Герена“ на концесия

Началникът на специалните части: Нямам съмнение кой ще спечели Вечното дерби, все пак ние сме ЦСКА

Защитник на Лудогорец е №1 в Европа

Иван Иванов започна работа като треньор в ЦСКА 1948

ЦСКА вдигна Каранга за дербито с Левски

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com