ЦСКА или Лудогорец: Кой ще бъде шампион на България? (ВИДЕО)

3704

Отборът на ЦСКА изглежда с реални шансове да спечели титлата в България през сезон 2022/23. За целта обаче "червените" трябва да пречупят 11-годишната хегемония на Лудогорец. Разликата между двата тима на полусезона е само една точка в полза на "армейците", а сега предстои вторият дял, който ще определи и новия шампион.

В интервю пред Actualno.com дългогодишният спортен журналист и доктор по история Теодор Борисов направи анализ на битката за титлата в efbet Лига и представянето на Лудогорец и ЦСКА до момента. Футболният анализатор коментира и до каква степен Лудогорец ще се справи с битката на два фронта, след като на тима предстоят елиминации срещу белгийския Андерлехт в Лигата на конференциите.

"Андерлехт е напълно преодолим отбор. В момента тимът е във втората половина на таблицата в Белгия, редуват силни и слаби мачове, от години не са това, което предполага името Андерлехт. Проблемът е, че и Лудогорец все още не е в добра форма. Има съмнения дали Анте Шимунджа може да извлече най-доброто от състава. Само трябва да видим минутите на най-добрия футболист в България Кирил Десподов през есента... ако можем да му сглобим 2-3 цели мача, ще е чудо", заяви д-р Теодор Борисов пред Actualno.com.

Теодор Борисов

Ще повлияе ли Европа на битката на Лудогорец с ЦСКА?

Тео Борисов отбеляза, че ако Лудогорец елиминира Андерлехт, това ще натовари програмата на "зелените" с още два мача, което може да бъде в полза на ЦСКА. "Лудогорец досега много умело превключваше от евротурнири към първенство. Ако евентуално се стигне до елиминиране на Андерлехт, това са допълнителни два мача ангажимент в Европа", коментира футболният анализатор.

Историческото постижение на Саша Илич в ЦСКА

"ЦСКА за първи път в историята си взе четири поредни гостувания. Може да си представите какви отбори е имал в ЦСКА в миналото, но никога не е взимал четири поредни гостувания. Всичко зависи от това, което имат двата отбора като подготовка. Една част от контролите на двата отбора влизат в графата "куриози", добави още Борисов.

ЦСКА - Лудогорец

От ЦСКА се изискват победи, а не красива игра

От efbet Лига до Шампионска лига: Футболни анализи с Тео Борисов (ВИДЕО)

Може ли ЦСКА да наруши хегемонията на Лудогорец? Какво се случва с Левски на терена и извън него? Коя е най-голямата изненада в европей...

"С почти същия състав ЦСКА беше "боксова круша" през пролетта, загуби финала за Купата срещу Левски. Със същите тези играчи няколко месеца по-късно успяваш да стигнеш до първото място. Футболните фенове понякога са много интересни - искат хем отборът им да печели, хем да играе красиво, хем още 3-4 неща. А в случая, за да станеш шампион, се изисква единствено да печелиш", каза Тео Борисов, припомняйки как "червените" са спечелили юбилейната 30-та титла с Миодраг Йешич.

Саша Илич не трябва да повтаря грешката на Стойчо Младенов

"Ако ЦСКА наруши хегемонията на Лудогорец, феновете абсолютно няма да ги интересува, че отборът не играе "Жого Бонито". Въпросът е да не се повтори ситуацията от миналата пролет - подготовката, която Стойчо Младенов води, и играчите три месеца да си търсят оптималната форма. Това е основното притеснение, което трябва да имат", завърши Тео Борисов по темата за битката за титлата между ЦСКА и Лудогорец.

Цялото интервю с д-р Теодор Борисов, в което се засягат още Левски, феновете на "сините" и "червените", както и европейските клубни турнири и първенства - вижте ТУК!

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ФУТБОЛ БГ:

Сираков: Краев спря да разговаря с всички в Левски, оставихме Костов по бели гащи (ВИДЕО)

Сираков: Превърнахме футбола във война, Георги Иванов ми е израснал пред очите

"Най-нормално е да я вземем от Мюнхен 1860": Сираков за юбилейната фланелка (ВИДЕО)

Керкез: Победата над ЦСКА е №1 в кариерата ми, но имаме още работа (ВИДЕО)

Стамен Белчев каза какво е липсвало на ЦСКА и разкри състоянието на Каранга (ВИДЕО)

Ботев Пловдив "изплакна" ЦСКА и се доближи до финал за Купата на България, меле беляза мача (ВИДЕО)

Сираков хаплив по адрес на Мъри: Беше добре платен в Левски, след 11 мача без победа не го махнах

Отборът на Любо Пенев покани Гонзо и шефа на съдиите на диспут в ефир

Лекувал Гуардиола, Иниеста и Торес оперира голмайстора на Първа лига

Клуб от Първа лига извива ръцете на Левски, поискаха колосална сума от "сините"

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com