Цветя, които ще привлекат късмета вкъщи

2353

Според фън шуй има специфични видове растения, за които се смята, че носят, здраве, богатство и любов в дома ви. Затова някои растения се наричат ​​„щастливи стайни растения“, като парично растение или парично дърво. Освен че пречистват въздуха в дома ви и намаляват стреса, тези щастливи стайни растения се смята, че балансират водния елемент, което помага за изместването на отрицателната енергия. 

1. Щастлив бамбук

Щастливият бамбук, известен също като лентово растение, всъщност не е бамбук. Това е растение драцена, за което е известно, че привлича късмет в дома ви. Изисква умерена или непряка слънчева светлина, за да процъфтява. Поддържайте почвата на вашето растение Lucky Bamboo леко влажна, но не позволявайте на почвата да изсъхне твърде много и не я преполивайте.

С тези 5 растения ще поканите щастието и късмета в дома си

2. Каучуково дърво

Каучуковото дърво е едно от щастливите стайни растения с ниска поддръжка, които могат да процъфтяват малко пренебрегвани. Все пак имайте предвид, че то не обича промяната, така че изберете светло място за вашето каучуково дърво и го оставете да си свърши работата. Известно с големите си лъскави листа, каучуковото дърво предпочита ярка, непряка светлина. Поддържайте почвата влажна, но не я преполивайте.

3. Орхидеи

Орхидеите са едни от най-красивите щастливи стайни растения заради големия си цвят и наситените си цветове. Орхидеите могат да увеличат късмета, когато става въпрос за семейството. Освен това насърчава хармонията в една връзка. Орхидеите се нуждаят от много ярка, непряка светлина. Обикновено трябва да се полива на всеки няколко дни.

4. Мирна лилия

Мирната лилия се смята за едно от щастливите стайни растения, които носят късмет и хармония в дома. Също така е идеално растение за подарък за вашето семейство и приятели. Peace Lily предпочита филтрирана светлина или лека частична сянка. Може също така да понася флуоресцентни светлини. Поливайте поне веднъж седмично и поддържайте почвата влажна, но избягвайте преполиването.

Кои цветя носят късмет, пари и щастие

5. Салонна палма и Цитрусово дърво

Салонната палма подобрява баланса на дома, а също така създава положителна енергия. Поливайте растението, когато горният слой от почвата изсъхне. Поставете го на място, където може да получи ярка, непряка светлина. Цитрусовото дърво също е едно от най-добрите стайни растения с късмет, които привличат пари и късмет. Може също така да донесе просперитет на дома. Оставете почвата да изсъхне преди поливане. Повечето цитрусови дървета се нуждаят от шест до осем часа слънчева светлина на ден.

Освен че освежават вашето пространство, тези щастливи стайни растения могат да ви помогнат да създадете нагласа, че 2022 г. ще бъде по-добра година.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Още от Любопитно

Кои са най-лошите черти на зодия...
Овен - с коя зодия си подхожда най-много...
Топ 7 безполезни неща, които не...
4 неща, от които да се откажете...
Интересни факти за солта
С какво се пие уиски - ето как да...
Експерт: Ето защо батериите на...
7 начина за възстановяване на...
В планината през зимата тези 10...
4 апетитни десерта, на които да...
Интересни факти за пилешката...
Събота е любимият ден за тези 3...

Последни новини