Дайте да дадем - гениалната кампания на Кирил Петков

17153
Дайте да дадем - гениалната кампания на Кирил Петков
Снимка: БГНЕС

Премиерът Кирил Петков предложи да дарим по една заплата, за да се купят оръжия за Украйна. Както всичко в България, и тази инициатива раздели хората - някои я одобряваха, други - отричаха, а трети дори казаха: „Ами ако получа 13-та заплата, ще я даря“.

Все пак много известни хора подкрепиха идеята и като заваляха дарения, та цяла неделя - тихо, кротко... навсякъде по медиите. Първа в покрепа на Украйна се отзова стопанката на “Московска” 33 Йорданка Фандъкова. Тя заяви, че дарява на Украйна 13 фирми, които са ремонтирали столицата, за да възстановят и Киев. Украинският президент Зеленски веднага реагира и отказа дарението с мотива, че е виждал снимки на ремонтирания „Граф Игнатиев“. Според него „Буча след руснаците е по-добре от София след ГЕРБ“.

Един от най-големите филантропи и философи Ахмед Доган заяви, че лично и безвъзмездно ще удължи пристана на Росенец с още 2 метра. Така той ще стигне до акваторията на Украйна и Одеса ще може да го ползва за пристанище.

Културният министър Наско реши да дари 13 урока на Зеленски за това как да си прави селфита. Уроците ще се проведат в Холандия, защото там има най-добри условия за това.

В тази напрегната ситуация за себе си напомни и Цвета Караянчева. Тя заяви, че е срамно България да дава само каски и бронежилетки на Украйна. Затова тя дари 13 поцинковани кофи. Обаче реши да ги занесе лично в Киев, където станало малко объркване. Украинците решили, че кофите са 14, затова Цвета не се върна…

Внезапно в дарителската кампания се включи и шефът на НСО. Той реши да дари 13 снимки на Кирил Петков и Лена Бориславова в работна среда. Зеленски толкова ги харесал, че всичките ще излязат в следващия брой на украинския „Плейбой“.

В централата на БСП на “Позитано” 20 напоследък е много напечено. Всеки път, когато някой си позволявал да спомене дарителската кампания, Корнелия Нинова избухвала: „Я за Путина! Я за Путина! Я за Путина!“

Една друга прекрасна дама от левия сектор на политиката - Мая Манолова - се включи в дарението. Тя дава… мило и драго да влезе пак в Парламента.

Социологът Андрей Райчев дари напълно безплатно една прогноза за това кога ще свърши войната. Той беше изключително точен и конкретен, както винаги в прогнозите си, и заяви, че войната ще свърши до 13 минути, или 13 дни, или 13 седмици, или 13 месеца, освен ако не продължи 13 години.

Не остана по-назад и главният прокурор Гешев. Той дава… банкет, защото покрай тая война всички забравиха да му искат оставката.

Небезизвестният Тошко Йорданов също направи своето дарение. Той ще дари не 13-тата си, а 14-тата си заплата, защото, когато става дума за пари, Йорданов винаги има едно наум.

Най-много хора били обединени от идеята да дарим на Украйна Костя Копейкин. Освен това дарение, хората били склонни да плащат на Зеленски по 40 лева на ден за хотел на „възрожденеца“ само и само да не го пуска да се върне у нас.

Най-благородно постъпи депутатката Хубавата Елена Гунчева. Тя дари 13 свои селфита. Обаче без да иска, вместо да ги прати на Зеленски, ги прати на Путин, а в бързината забравила да ползва филтър и руският президент оттогава е затворен в бункер, откъдето се чува само рев и стенания, а преди малко се чул и един изстрел… А дано!

Кампанията върви толкова успешно, че дори Боби Михайлов решил да дари едно 13-годишно, за което Владо Кузов много се зарадвал.

Благотворителната кампания, която стартира българският премиер Петков, толкова се разраснала, че в нея се включил самия президент Зеленски. Той щял да дари това, което има най-много. Затова Зеленски ще дари 13 топки на Путин. Дори и след дарението пак щели да му останат стотина-двеста.

Истината е, че тази „военна операция“ може да бъде спряна само от един истински световен лидер. Това е Бойко Борисов! За целта бившият премиер трябва да дари на Украйна само 13 от неговите чекмеджета.

 

Автор: Калинка Тодорова, Прас-Прес

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПРАС-ПРЕС:

Как ни приеха в Шенген

Изписано на лицето

Паскал, Нотариуса, Доктора: Престъпниците не са каквито бяха

Благодарение на „ШишиЛийкс“: Пътна карта „Магнитски“ за напреднали

НАСА разбулва мистерията на жълтите павета

Какво пак ни стокира Бастунджи Бойко?

ДС-т предложения за почетен Патриарх

Сглобката пак хлопа: Не!Морандум на ротацията в 10 точки

Как залових Червения пират

Тагарев - жертва на олтара на атлантизма

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

Как ни приеха в Шенген
Как ни приеха в Шенген

Съвсем закономерно, точно на първи април България влезе в Шенген. Засега само по въздух и море, но все отнякъде трябва да започне влизането. След...