Дами водят в Lidl в Хасково

4135
Дами водят в Lidl в Хасково
Снимка: Lidl

Известното филмово заглавие „Дами канят“ се превръща в „Дами водят“, влезем ли в един от магазините на Lidl в Хасково. Именно две дами ни посрещат там като мениджър и младши зам.-мениджър – Адриана Георгиева и Росица Николова.

Те са и главните герои в историята по-долу, която започва от място като Родопите, минава през Германия, за да се завърне отново у дома. Точно тази траектория следва пътят на Росица. Родена в сърцето на Родопите – град Смолян, в началото нищо не подсказва, че именно търговията ще се окаже нейното поприще. Завършва „Информационни технологии и компютри“. Вместо сред компютрите и технологиите обаче решава да потърси щастието си в чужбина. Любовта я отвежда в Берлин, където заедно с приятеля си живеят 7 години. Там се раждат и двете им деца – момченце и момиченце.  Германия обаче няма да се окаже постоянният им дом – тази роля ще се падне на Хасково, където се завръщат и решават да се установят цялото семейство. Тук открива и първата си работа – започва като касиер-продавач в един от магазините на Lidl в града. „В началото най-много ме впечатли екипът, който беше винаги готов да помогне, и начинът на работа – знаеш какво трябва да направиш и не усещаш как минава денят ти“, спомня си Росица. Две години по-късно вече е готова за следващата стъпка – позицията младши зам.-мениджър филиал. И до днес определя това за най-голямото си предизвикателство. Осъзнава, че да бъдеш част от ръководния екип е сериозна отговорност – трябва да служиш за пример, да вдъхновяваш и насърчаваш другите и да им помагаш те също да вървят напред. Затова и най-голямото ѝ удовлетворение е да вижда, че колегите ѝ се чувстват добре на работното място и всеки може да разчита на другия. „Преминали сме през много неща – смях, сълзи, радост. Но най-хубавото е, че си оставаме приятели и извън работата“, признава тя. Щастлива е и когато работата ѝ се оценява – не само от колегите, но и от клиентите. „Наскоро бях на каса и един клиент си беше купил 20 шоколада. Преди да си тръгне ми подаде единия и каза: „Заповядайте да се почерпите за винаги милото обслужване“. Оказа се, че имал рожден ден и искаше да почерпи за здраве, спомня си Росица. В такива моменти оценяваш колко е важно да бъдеш професионалист, но най-вече – добър човек. Затова всеки малък жест, всяко получено „Браво!“ са едни от най-вдъхновяващите стимули. Ръководната ѝ позиция пък я научава, че добрият ръководител трябва да усещаш като приятел.

Убеждава се в това и заради Адриана, която е мениджър в магазина и нейн пряк ръководител. Вече близо 7 години Адриана е част от Lidl. Стартът ѝ в компанията е сходен – също като Росица, започва като касиер-продавач. И макар това да не ѝ е първата среща с търговията, в Lidl се изненадва колко голямо внимание се отделя на обучението. Още тогава разбира, че компанията държи на своите служители и се опитва да ги подготви максимално добре. Най-трудно ѝ е да навлезе бързо в работата, но именно в стремежа ѝ постоянно да учи нови неща и да се развива открива и най-голямата тръпка и удовлетворение. Признанието не закъснява – следва израстване до позицията младши зам.-мениджър, после зам.-мениджър, а сега вече и мениджър на магазина. „През годините Lidl винаги ми е давал сигурност и ме е подкрепял в развитието ми“, казва Адриана. „Имала съм трудни моменти, но благодарение на моите ръководители, които проявиха разбиране и ме подкрепиха, успях да се справя и  продължих да бъда част от екипа“, добавя тя. Именно този нейн опит я учи и на най-важното – да подкрепя своите колеги, да ги изслушва и да им дава обратна връзка. „Когато виждат твоята отдаденост, това стимулира и тях самите да дават най-доброто от себе си“. Това е й нейният критерий за успех – да има сплотен и спокоен екип, който идва с желание на работа и който  открива в нейно лице не само ръководител, но и приятел.

Това отношение пренася и у дома, където всяка вечер я очакват тийнейджър на 15 години и по-малко дете на 10 години. „Стремя се да прекарваме повече време заедно – на кино, разходки или в дълги разговори по различни теми. Но най-вече се стремя да ги науча да бъдат добри и отговорни хора“, казва Адриана.

Ако искаш и ти да станеш част от екипа на Lidl, научи повече за възможностите за работа на jobs.lidl.bg

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от КОМПАНИИ:

СофтУни с две престижни награди Forbes Business Awards

Технологичен гигант инвестира 1,5 млрд. долара в компания за изкуствен интелект в ОАЕ

Броят на извънсъдебните фалити в Русия е нараснал 5 пъти

Испания измества Великобритания като топ дестинация в Европа за инвестиции в хотели

Samsung измества Apple в доставките?

Професионалното облекло: Важен фактор за създаване на работна среда с минимален риск

Главболгарстрой взе участие в Делфийски икономически форум

InterContinental Sofia влезе в престижния туристически гид "Мишлен"

Болен съм, няма акт: Глоби по договори за милиони се разминаха на "Автомагистрали"

Опасни апарати за сънна апнея на известна компания: САЩ ограничи продажбите

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Компании