НА ЖИВОВойната в Украйна

Дават по 600 лв. на служителите в РЗИ за октомври

1081

Със спестени 1,5 млн. лв. от бюджета на Министерство на здравеопазването ще бъдат увеличени с по 600 лв. заплатите на всички служители в РЗИ в страната, но само за месец октомври. Това съобщи на брифинг служебният здравен министър Асен Меджидиев. За следващо увеличение е необходима актуализация на бюджета и редовно правителство, каза той.

Министърът посочи, че средствата ще бъдат изплатени през настоящия месец, заедно със заплатите на служителите в РЗИ и уточни, че разчетите ще бъдат изпратени до директорите на регионалните здравни инспекции с указания за изплащането на добавките.

До края на 2022 г. са осигурени и допълнителни средства по бюджетите на ЦСМП за служителите в центровете за спешна медицинска помощ. Лекарите ще бъдат компенсирани с 600 лв. месечно, фелдшерите – 400 лв., медицинските сестри – 360 лв., парамедиците –  170 лв., шофьорите на линейки – 150 лв., санитарите – 120 лв. Д-р Меджидиев обясни, че методиката вече е утвърдена и предстои да бъде изпратена на директорите на ЦСМП за изпълнение. Допълнителните средства ще се получават от 1 октомври до края на годината.

Болни или здрави - виждаме резултатите от прегледи и изследвания с мобилно приложение

Пациентите вече ще имат достъп до личното си здравно досие. Така, във всеки един момент, те ще могат да проверят резултатите си от прег...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Още от Здравеопазване

Белодробната болница във Варна...
Близо 300 са новите случаи на коронавирус...
Математик: Откриха нов вариант...
Пореден спад в броя на заразените...
Седмицата на коронавируса: Спад...
Коронавирусът в България: Новите...
Всеки десети преболедувал COVID...
Лек ръст в броя на новите случаи...
Без пунктове за ваксиниране срещу...
Доц. Ангел Кунчев: Сега очакваме...
Пловдивска болница осъди НЗОК...
Спад в броя на новите случаи на...

Последни новини