НА ЖИВОВойната в Украйна

Демерджиев: Агресията на мигрантите ще бъде посрещната с ответни мерки

2148

Агресията на мигрантите ще бъде посрещната с ответни мерки. Това каза вицепремиерът и министър на вътрешните работи Иван Демерджиев пред журналисти в парламента по повод обвинения срещу България за стрелба по бежанци. 

"Нашите гранични полицаи са подложени на изключителна агресия. Може да забележите как изглежда главата на граничен полицай. Такава агресия, която води до осакатяване на служители и до разрушаване на местата, където те трябва да изпълняват задълженията си,  ще бъде посрещната с необходимите ответни мерки. Ако до вчера ни убеждаваха, че нашата граница може да се премине срещу 50 евро, сега ни убеждават в обратното, че ние 9 пъти възпираме някой да я премина и понякога използваме оръжия. Понякога може да използваме оръжие. Не и в този случай", каза Демерждиев. 

Стана ясно, че МВР е дало инструкции на служителите си как да пазят живота на мигрантите и своя собствен. "За мен е много удовлетворително, че във срещите, които провеждаме с турска страна, имаме положителен отзвук за това, което се случва през последните месеци. Те отчитат, че начинът, по който "Гранична полиция" се отнася с мигрантите, е много по-хуманен. В една конфликтна ситуация, в която те застрашават живота и здравето на нашите полицаи, не очаквайте те да стоят безучастни", добави министърът. 

Sky News: Български граничари стрелят по мигранти на границата (ВИДЕО)

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Още от Общество

Здравното министерство твърди,...
Българин, задържан в РСМ: Полицаите...
Седмична прогноза за времето...
Земеделското министерство започва...
Обилният снеговалеж прекъсна...
Затвориха за движение Троянския...
Задържаните вчера българи са...
Македонският клуб в Благоевград...
Ковачева иска отговорност на...
Кой има имен ден днес, 5 февруари...
Най-важното за деня, 4 февруари...
Прогноза за времето - 5 февруари...

Последни новини