НА ЖИВОВойната в Украйна

Демерджиев: "Капитан Андреево“ никога не е имал по-добра охрана и по-добра лаборатория

1752

Критиките за „Капитан Андреево“ не са верни. Политиците може да имат своите позиции, но те трябва да се основават на факти. На „Капитан Андреево“ никога не е имало по-добра охрана и по-добър контрол. Не е имало и по-добра лаборатория. Ние стабилизирахме ситуацията и разширихме капацитета. Получаваме критики, които не се основават на факти. Подобен род внушения са причина за мнението на някои държави към нас. Това заяви служебният министър на вътрешните работи Иван Демерджиев в ефира на БНТ.

Според него, когато изопачаваш фактите, това поражда проблеми, но и много въпроси. „Подобни манипулации са недопустими“, каза той.

Относно репортажа на „Скай нюз“, в което се твърди, че български граничари са ранили с огнестрелно оръжие сирийски младеж, силовият министър каза, че инцидентът незабавно е бил разследван от смесена българо-турска комисия, която категорично е заключила, че истрелът не е произведен от българска територия и български граничен полицай. „Въпреки това този репортаж се появява преди решението за Шенген“, каза той.

"Този репортаж е в рязко противоречие с изразената позиция от г-н Рюте, малко по-рано, че българската граница се преминава вероятно срещу 50 евро и е много интересно коя от двете тези е вярна", заяви Демерджиев.

"Нито българската граница се преминава за 50 евро, нито се стреля на месо", каза той.

Демерджиев обясни, че оръжие не може да се използва от българска към турска територия, а се използва, когато бъде нападнат наш патрул, на наша територия.

Той беше категоричен, че отговаряме на всички критерии за присъединяване към Шенген. И обясни, че Австрия има претенции за начина, в който принципно функционира Шенген и че не трябва да бъде разширяван.

ОЩЕ: Демерджиев: Агресията на мигрантите ще бъде посрещната с ответни мерки

Бивш зам.-вътрешен министър: Аргументите да не ни приемат в Шенген издишат

Eдва ли холандското общество може да бъде убедено, че след една година в България са прокарани нови закони. Това заяви бившият заместни...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Още от Политика

Росица Матева уверява, че ЦИК...
Пет от деветте служебни правителства...
Димитър Ганев: Предизборната...
Даниел Лорер: Хората искат решения...
По искане на ГЕРБ: Конституционният...
Петър Витанов: Предоговарянето...
ДАНС предали справката за Gemcorp...
Николай Нанков: Шишков е възложил...
ДБ са питали най-много в 48-ия...
Послания на изпроводяк на 48-ото...
Анкета: Как депутатите оценяват...
Стана ясно кога новият-стар служебен...

Последни новини