НА ЖИВОВойната в Украйна

Демерджиев: Специалната акция в Казанлък има връзка със стрелбата в Гурково

1694

Mинистърът на вътрешните работи Иван Демерджиев, старши комисар Николай Колев директор на ОДМВР-Стара Загора и директорът на РУ-Казанлък главен инспектор Петко Стайнов дадоха брифинг пред казанлъшката полиция по повод специализираната полицейска акция, която е в ход днес на територията на Казанлък и Гурково.

"Тук съм, защото в момента се провежда специална полицейска операция в Казанлък, а причината е банална за България. Някои лица смятат, че след като дълги години са били над и извън закона ще продължават да бъдат над и извън закона. Уверявам ви и вас, и българските граждани, че това няма да продължава. Нека тези лица очакват полиция, но не тази полиция, която са поставили на колене и смятат, че им служи. А полиция, която ще ги постави там, където заслужават", заяви министър Демерджиев.

Той добави, че няма задържани лица и определи акцията като превенция. Демерджиев допълни също, че има връзка със стрелбата в Гурково преди дни, но операцията е насочена и към много други престъпления, в това число и разпространение на наркотици.

"Свърши времето на беззаконие за тях. Изборите приключиха, сега цялото ни внимание е ангажирано с тези лица и с техните действия", коментира още министърът.

Той добави още, че предстоят редица подобни акции по отношение на криминалните групи в района, като те ще бъдат тематични и ще имат конкретни резултати.

Комисар Колев добави, че в хода на операцията към момента са проверени 80 превозни средства, 136 лица, съставени са 3 ел. фиша, 3 акта за установени административни нарушения, връчени са 90 ел. фиша, образувано е едно досъдебно производство по чл. 145 ал. 2 от НК. Извършени са и множество проверки на търговски обекти, къщи за гости и др.

Прокуратурата: Изказванията на Демерджиев не отговарят на истината

Изказванията на вътрешния министър Иван Демерджиев не отговарят на истината и фактите по делото и не кореспондират с предвидените изиск...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Още от Крими

Мъж влиза в затвора за нарушена...
ГДБОП: Замесените в наркокартела...
Пешеходец пострада при катастрофа...
Откриха 11 нелегални мигранти...
Три жертви и шестима ранени при...
Задържаха микробус с 23-ма мигранти...
Полицията в Сливен предупреждава...
Двама българи са задържани при...
Трима души загинаха при катастрофа...
Оставиха в ареста мъжа, изтезавал...
Отложиха делото „Семерджиев“...
Български гражданин, обвинен...

Последни новини