Денят на бащата в НВИМ – празник на усмивките, детския смях и игрите

8063
Денят на бащата в НВИМ – празник на усмивките, детския смях и игрите
Снимка: НВИМ

На 15 юни (събота) от 10.00 до 18.00 часа с вход свободен и многобройни атракции в Националния военноисторически музей (НВИМ) ще се проведе Ден на бащата, посветен на специалната връзка между таткото и детето. За осма поредна година в началото на лятната ваканция с малчуганите и техните родители празнуваме усмивките, увлекателните игри и новите знания, придобити с веселие.

Специално за събитието Българската армия представя военни машини„Мерцедес“, бойна бронирана машина „Командо-Селект“, брониран боен джип „Пясъчна котка“,високопроходима линейка, участвала в мисии,и учебна катапултна седалка. Всички желаещи ще могат да влязат в кабините на едни от най-атрактивните машини от външната експозиция на музея– вертолет Ми-8, ракетен комплекс 2К 52 Фрог „Луна-М“ и подвижен радиовисотомер „Вершина“.

Историческият музей в Стара Загора се включва в кампанията "Да бъдеш баща"

С вход свободен за бащи (братя, чичовци, дядовци, наставници) и техните деца се включва на 16 юни, неделя Регионалният исторически...

В този ден забавления ще има за всички – от най-малките до вече порасналите деца. Програмиране на роботи и създаване на видеоигри, виртуална зона за игри, конструктор за млади откриватели, сглобяване на къщички и създаване на мечтания град,решаване на логически задачи и разнообразни интерактивни игри не само ще стимулират детското логическо мислене, но и творческото въображение. В този ден за децата всичко ще е позволено –ще скачат на огромен матрак, ще се забавляват с играчки от дърво, ще рисуват върху вода, ще опитат сладки изкушения, ще станат главни герои в детска приказка и дори ще играят минифутбол, докато родителите им се запознават с Програмата за ранно детско развитие на Уницеф. Жадните за знания малчугани ще разберат любопитни факти за пътя на метала от звездите до нашия живот, а най-съобразителните ще имат възможност да покажат своите знания в състезание за финансова грамотност с награди.

Лятната читалня ще посрещне малки и големи с увлекателни четива, интригуващи истории и книжки за оцветяване.Любителите на природата ще изживеят вълнуващи емоции в скаутски лагер, а изпълнените с енергия малки и големи гости на музея ще се потопят в магията на народните танци между 10 и 13 часа.

Малчуганите и татковците ще могат да седнат зад волана на едни от най-модерните автомобили и любопитни превозни средства или пък на атрактивни модели велосипеди.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от СОФИЯ:

Първото лицензирано такси започва работа в Костинброд (СНИМКИ)

Георги Георгиев: Не може София да има Фейсбук кмет

ГЕРБ поиска изключването на Благовест Георгиев от Комисията по транспорт в СОС

Контрера призова Терзиев да направи 2 май неучебен ден за територията на Столична община

Заместник-кметът на София по строителството подаде оставка

Ето кога ще се проведе фолклорният фестивал "Лазарица" в Елин Пелин

Кметът на София Васил Терзиев обяви 2 май за неучебен ден

Паркоместа и велоалеи: Какво става на бул. "Патриарх Евтимий" и бул. "Витоша"?

Общински съветник твърди, че е бил нападнат посред бял ден в София

Карлос Контрера: Кризата с боклука на София се задълбочава

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ София