НА ЖИВОВойната в Украйна

Депутатите решиха: Остава възможността един кандидат да участва в две избирателни листи

1223

Депутатите ще продължат да се явяват на избори от два избирателни района. Това гласуваха те самите като част от промените в Изборния кодекс.

Асен Василев от ПП бе направил предложение възможността да отпадне и да имат шанс да могат да се явяват само от един МИР. Колегата му Настимир Ананиев защити предложението с мотивите, че ако кандидатът е избран и от двата района, то едните избиратели се чувстват излъгани, а и кандидатът няма възможност да се концентрира достатъчно добре над проблемите на избирателите си.

Петър Петров от "Възраждане" пък реши да дава примери: Ако почитаемият народен представител Асен Василев не беше решил да влезе от Хасково, то почитаемият Искрен Митев нямаше да е сред нас, каза той.

Депутатите отхвърлиха искането на ДПС да отпадне членът, който урежда съществуването на машинното гласуване. Десислава Атанасова от ГЕРБ обаче направи крачка назад от името на групата си и се съгласи вотът от машината да бъде запаметяван на флашката в нея.

По-рано партиите в парламента решиха да имат достъп до кода на машините. За това предложение гласуваха всички парламентарни групи. Възможността е за всички партии, преминали бариерата от 4% за влизане в Народното събрание на последните избори. Партиите ще имат достъп до кода до десет дни преди изборния ден.

Район "Чужбина" отново скара депутатите

Депутатите продължават споровете и гласуването по текстове от Изборния кодекс. Заседанието продължава вече повече от 12 часа. По време...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Още от Общество

Най-важното за деня, 30 януари...
Уведомяват ни до 3 дни, ако имаме...
Прогноза за времето - 31 януари...
Транспортираха спешно бебе на...
Прокуратурата: Разследването...
"За младите ли? Ако остане време":...
"Срамна пропаганда, позор":...
Омбудсманът иска транспортът...
Събраха над 1000 книги за българите...
Остават 10 дни за записване в „Пчеларски...
Доклад на Opensignal показа коя...
Какво време ни очаква през февруари?...

Последни новини