НА ЖИВОВойната в Украйна

Депутатите ще изслушат премиера Гълъб Донев по темата Шенген

2087

На пленарното заседание днес народните представители ще изслушат служебния министър-председател Гълъб Донев заради заявката на Нидерландия и Австрия, че няма да подкрепят България за присъединяването ни към Шенгенското пространство, което води до провал на преговорите за присъединяване и относно плана на правителството за изпълнение на препоръките, отправени от Европейската комисия и заложени в Доклада за върховенството на правото за 2022 г. от 13 юли 2022, предаде репортер на БГНЕС.

Темата Шенген придоби все по-голямо значение в последните дни. Редица дипломати, политически фигури, както и обикновените граждани изразиха мнения във връзка с отказа на Нидерландия и Австрия да ни кажат “да” за присъединяване към шенгенското пространство. През изминалите дни чухме множество нападки от страна на някои от партиите към служебното правителство, както и обратното, затова пленарният ден вероятно ще бъде изпълнен със спорове най-вече по време на изслушването на служебния премиер Гълъб Донев.

Освен служебния министър-председател, депутатите ще изслушат и директора на НЕЛК Кънчо Райчев заради проблеми на хората с увреждания в работата на ТЕЛК и НЕЛК.

ОЩЕ: След блокирането за Шенген: Румъния връчи протестна нота на австрийската посланичка

БСП за Гълъб Донев: Да слага плувките и да идва при удавниците (ВИДЕО)

Премиерът да слага плувките и да идва при удавниците. Така депутатът от БСП Иван Ченчев отговори на служебния премиер Глъб Донев, който...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Още от Политика

Асен Василев: Ще спретнем още...
Лорер: Побоят в РСМ не е срещу български...
ДСБ: Служебните правителства...
Радев: България осъжда смъртоносното...
Петков в отговор на Борисов за...
Министър Шишков сподели каква...
Румен Петков: 1/3 от купените...
Започва ли голямото обединение...
Борисов: Кирил, Асен и Христо...
Бойко Борисов призова Северна...
Пеканов: ЕК търси начин да предоговори...
Демерджиев - на работно посещение...

Последни новини