Депутатски (по)зор

3063
Депутатски (по)зор
Снимка: БГНЕС

Четвъртък, 1 март, 2018 година. Безспорно паметна дата в политико-икономическия живот на България. Тогава, на съвместно заседание на две парламентарни комисии – енергийната и за сигурност и контрол на СРС, мнозина "стожери" на недотам новата България си показаха рогата.

Център на вниманието беше Гинка Върбакова – кандидат-купувач на българския бизнес на ЧЕЗ. Никой в нашата мила родина не вярва, че Върбакова всъщност би била истинският нов собственик на ЧЕЗ – и това много ясно си пролича на заседанието.

Кой се преметна с "държавата влиза в ЧЕЗ"?

1 март, 2018 година сутринта. "Премиерът желае има пълен контрол върху сделката и върху компанията, която ще придобием". С тези думи в...

Който е слушал, добре е видял и чул как Върбакова беше смачкана от депутати от БСП. При това по начин, който отвращава обикновените хора от българските политици. На челно място в етюда бяха Румен Гечев, фатално известен като министър на икономическото развитие по времето на Жан Виденов, когато фалираха двуцифрено число банки – но Гечев е професор (!!!), както и Славчо Велков, поредното ченге-милиционер с псевдоним Пеев в Държавна сигурност, наводнили България като наследство от Тато. Гечев се превърна в основното оръдие в момента, в който Върбакова попита как на 28 години Корнелия Нинова можа да си купи "Техноимпекс", а Велков я заяде заради неспазване на протокола на заседанието и даде да се разбере, че не Гинка била главната тема на събирането. И двамата не пропуснаха да кажат как тя няма право да обижда депутати.

Ех, другари неандерталци. И Гинка, и всички ние имаме пълното право не просто да ви обиждаме, ами да ви псуваме ежедневно, ежечасно, ежеминутно. Правим го, да не се объркате нещо. Имаме, защото ние, гласоподавателите, сме ви работодатели. А вие, некадърниците, не само допускате, ами храните и отглеждате явления като Гинка. Затова се радвайте, че минавате само с неуважение, а не с павета по главите и тояги в мъд*те! Защото покрай 3 март фразата за камъньете и дървьете добива още повече актуалност.

Не сте съгласни ли, господа народни представители? Ами спомнете си петък, 2 март. Тогава, когато уж опозицията се размрънка как сега трябва да дойдат депутатите в пленарна зала, защото енергийният министър Теменужка Петкова прекъсна отпуската си и успя да се яви там. В 12:00 часа, когато тя дойде, парламентът още работи "по принцип"! Но който следи пленарните петъци, когато традиционно е време за парламентарен контрол, знае, че от 240 депутати в зала идват 10-тина. Другите са айляк. Работодателите им, т.е. всички ние, какво би следвало да направим? У-вол-не-ни-еее! А за всички пропуснати такива дни то следва да е дисциплинарно. И не се изкупва вина с това, че все пак на 2 март зорлем се посъбраха депутати, за да проведат дебат за бъдещето на "Белене". Но пък беше доказано, че насила хубост става – специално за ТЯХ! С повечко "насила" и повечко хубост ще стане!

п.п. Същото се отнася и за чужди политици и политически фигури. Слагам това изрично уточнение предвид смехотворните проверки и съставяне на протоколи заради по-резки изказвания във Facebook срещу руския патриарх Кирил. Другари милиционери, когато поискате отново по-високи заплати, спомнете си, че и вие сте сред едни от най-псуваните в България - и с право!

КолиЧЕЗтвено изменение – каЧЕЗтвено натрупване

Сделката за българския бизнес на ЧЕЗ безспорно се превърна в новина от междупланетарно значение що се отнася до българския политически ...

Автор: Ивайло Ачев

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ГЛЕДНА ТОЧКА:

Как украинките променят демографската картина в Германия

С помощ от САЩ: Ще спечели ли Украйна войната

Защо в Азия има толкова много боклук от Европа

За какво на ПП-ДБ и ГЕРБ не им достигна политическа воля

Къде плащат 18 000 евро за два месеца спане и лежане

Може ли престъпник да участва в управлението на държавата?

Ударът на Иран срещу Израел: успех или провал?

Турция: С вълшебната дума "Ол инклузив" срещу инфлацията

"Ида и аз подир нея"

30 години от геноцида в Руанда: кой пося семето на омразата?

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com